Milletvekili adayı kuryeden süpermarkette darp iddiası!

Milletvekili adayı kuryeden süpermarkette darp iddiası!
 Muhabir
2023 yılı genel seçimlerinde TİP 1. Sıra Eskişehir Milletvekili Adayı olan ve kuryelik yapan Gökay Başar, görevi esnasında darba uğradığını iddia etti.

2023 yılı genel seçimlerinde TİP 1. Sıra Milletvekili Adayı ve aynı zamanda kuryelik mesleğini yapan Gökay Başar, 14 Şubat saat 20.15 sularında Batıkent Gerekli Sokaktaki bir süpermarkette işletme sahibi tarafından kendisine darp, hakaret, küfür ve tehdit uygulandığını iddia etti.

Başar, yaşadığını söylediği olayın ardından darp raporu aldığını ve gerekli şikayetleri yapıp hukuki süreci başlattığını belirtti.

Başar, iddia ettiği olayı anlatarak kuryelerin meslek hayatlarında şiddet olaylarında sıklıkla karşılaşmasına dikkat çekerek gereken yaptırımların uygulanmasını ve özellikle öfke kontrolünü sağlayamayan kişilerin eğitim alması gerektiğini söyledi.

“NEREDE KALDIN DİYE BAĞIRDI”

Yaşadıklarını anlatan Başar, “Dün akşam 20.15 civarında Batıkent Gerekli sokaktaki Eskişehir’de bilinen bir kurumsal yerel süpermarketten sipariş geldi. Sipariş sistemime düştükten 5 dakika sonra siparişi almak için markete gittim. Markete girdiğim anda işletmenin sahibi olduğunu söyleyen beyefendi direkt ‘nerede kaldın’ diyerek bağırmaya başladı. Ben de kendisine sakin olması gerektiğini, siparişin bana daha yeni geldiğini söyledim fakat buna rağmen bağırmaya devam etti. İşletmecinin iddiasına göre 1 saat gecikmenin yaşandığını söyledi. Benim çalıştığım firmanın yetkilileri sistemden kontrol ettiği zaman bir gecikme olmadığını, zamanında markette olduğumu teyit ediyor” diye konuştu.

“SENİ ÖLDÜRÜRÜM DİYE TEHDİT ETTİ”

“Daha sonra benim siparişi mağazanın üst katından teslim almam gerekiyordu. Yukarıda siparişi aldığım esnada küfürler ve tehditler etmeye başladı” diyen Başar, devamında yaşanan olayları şöyle anlattı:

“Daha sonra ‘benim infazımı yaktırma, seni öldürürüm’ gibi tehditler etti. Ben kendisine halen daha sakin olması gerektiğini, benlik bir problem olmadığını anlatmaya çalıştım. Araya giren çalışanlar da hem kendisini tuttu hem de beni yaka paça dışarıya atmaya çalıştılar. Kişinin öncesinde bana birkaç kez teması oldu, tutmasalar daha çok saldırı olacağını düşünüyordum. O sırada çalışanlardan bir kaçı beni yaka paça tutarken, bir tanesi beni merdivenlerden aşağı doğru ittirdi. Ben son anda kol tutamacına tutunarak ayakta kaldım. Kurye olduğum, hava soğuk ve yağmurlu olduğu için dün kalın giyindim. Omuz ve el bölgeme darbeleri geldi. Üzerim de kalın olduğu için yaralanma almadım ama eğer üzerim ince olsaydı yaralanma riskim yüksekti.”

“İFADEMİ VE DARP RAPORUMU KARAKOLA VERDİM”

Hukuki süreci başlattığını ve konun takipçi olacağını söyleyen Başar, “Kendisinin annesi olduğunu söyleyen bir kadın orada kötü olup fenalık geçirir gibi olunca bana ‘oğlum bak sinir krizi geçiriyor kötü olacak, çık’ deyince, mağazayı terk ettim ve kapının önüne çıkıp polisi aradım. Polisler geldi, gerekli işlemler yapıldı, darp raporu aldım. İfademi ve darp raporumu karakola verdim şu anda hukuki süreci bekliyorum. Şikayetimden vazgeçmem için ikna etmeye de çalıştılar ama ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim, konun takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

“PATRONLARIN İŞÇİ SINIFINA UYGULADIĞI BİR ZULÜM BU”

Kuryelerin mesleklerini icra ederken şiddet olaylarıyla sıklıkla karşılaştığını vurgulayan Başar, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce Sütlüce ya da Yeşiltepe’de de benzer bir olay, bıçaklı saldırı yaşandı. Bu olaylar sürekli olan olaylar. Ben şöyle düşünüyorum; patronların işçi sınıfına uyguladığı bir zulüm bu. Çünkü kendisi orada bir patron olduğu, kendini benden yüksek gördüğü için işçiyi ezmek istiyor. Birçok arkadaşımda bu olaylar gerek bıçaklı gerekse sopalı kavgalar hep yaşandı. Bu olaylar bazen patronlar tarafından bazense trafikte yaşandı, ölen kuryeler oldu” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI VE TOPLUM BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Şiddet olaylarının önüne geçebilmek adına “gerekli yaptırımların uygulanması ve toplumun bilinçlendirilmesi lazım” diyen Başar, son olarak şunları söyledi:

“Bu insanlara sadece para cezası vererek değil, kamusal cezalar da verilebilir, bir eğitim verilebilir. Benim yaşadığım olayda örneğin kişi sinir krizi geçirdiğini, infazı olduğunu söylüyor. Demek ki konu benimle ilgili değil, şahıs kişisel sorununu bana yansıtıyor. Böyle insanların eğitim alması şart. Öfke kontrolünü yapamayan insanların özellikle kuryeler üzerinde neden böyle bir durum var bilmiyorum ama toplumun ezilebilecek, baskılanabilecek işçi sınıfı olduğunu gördükleri için bence o yüzden yapıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.