Kütahya'da geleneksel hayır gözlemesi yapıldı

Kütahya'da geleneksel hayır gözlemesi yapıldı
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, hayırseverlerin katkılarıyla Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi için geleneksel hayır gözlemesi yapılarak halka dağıtıldı.

Şehitler Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen geleneksel Ahi Beyi Seydi Resul Türbesi gözleme hayrı sabah erken saatlerden itibaren Seydi Resul Türbesi önünde başladı. Hayırseverlerin getirdiği un ve yağdan yapılan gözlemeler kurulan saclarda imece usulü pişirerek ilçe halkına dağıtıldı. Ayrıca gözlemeler cami cemaatinin alması için ilçe merkezindeki tüm cami girişlerine bırakıldı. Gözleme yapan kadınları ziyaret eden Kaymakam İsmail Tosun, Belediye Başkan Fatih Çalışkan ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çümen, bir süre kadınlarla sohbet ederek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Seydi Resul Tekkesinin ilçenin sosyal, dini ve iktisadi hayatını belirleyici yerlerinden olduğunu söyleyen Belediye Başkan Fatih Çalışkan, “ İlçede çok eski dönemlerde kurulan Seydi Resul Tekkesi o zamanlar ihtiyaç sahibi yerlilere ve yolculara hizmet sağlıyor, ayrıca bölgede yaşayan muhtaç insanlarla, bir şekilde bölgeye yolu düşenlerin yiyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış. O günlerden bu yana Seydi Resul Tekkesi için hayır geleneği halkımızın destekleriyle her yıl devam ettirilmektedir. Bu organizasyona emeği geçen Mahalle Muhtarımız Mehmet Özkan'a, sabah erken saatlerden itibaren büyük bir özveriyle durup dinlenmeden gözleme yapan kadınlarımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayrımızı kabul etsin" dedi.

“Seydi Resul Kimdir?”

Seydi Resul bir Ahi Beyi ve Bektaşî Şeyhi’dir. İlk olarak Kütahya Altıntaş ilçesine bağlı Beşkarış Köyü’nde tekke kurmuş, ardından Germiyan kuvvetleri ile Hisarcık ve çevresindeki yerleşim yerlerinin fethine katılmıştır. Toprakların ele geçmesinin ardından arazilerin bir kısmı kendisi ve arkadaşlarına temlik edilmiştir. O da buraya bir tekke inşa ederek mezkur arazileri tekkenin işletilmesi maksadıyla vakfetmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.