DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recai Büyükbeyhan, 1 Mayıs öncesinde yaptığı açıklamada işçileri ve emekçileri alanlara davet etti. Büyükbeyhan, ekonomik koşullar, vergi adaletsizliği ve çalışma hayatındaki güvencesizliğe karşı mücadele çağrısında bulundu.
Büyükbeyhan açıklamasında, “1 Mayıs 2026’da emeğimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için alanlardayız. Taleplerimizi patronlara, sermayeye ve iktidara duyurmak için alanlardayız. İnsanca ücret, güvenceli iş, vergide adalet ve sendikal haklarımız için alanlardayız” ifadelerini kullandı.
Ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Büyükbeyhan, “Maaşlarımız daha elimize geçmeden eridiği için alanlardayız. Kira, fatura, pazar ve market yükü her geçen gün arttığı için alanlardayız. Çalıştığımız hâlde ay sonunu getiremediğimiz için alanlardayız” dedi.
Vergi sistemine ilişkin eleştirilerde bulunan Büyükbeyhan, “Maaşımız daha elimize geçmeden vergiyle eridiği için alanlardayız. İşçinin sırtındaki vergi yükünün azaltılması için alanlardayız. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması için alanlardayızİ. Gelirde adalet, vergide adalet için alanlardayız. Bütçenin sermayeye değil, emekçiye ayrılması için alanlardayız” şeklinde konuştu.
Büyükbeyhan, “Taşeron, kiralık, güvencesiz, kuralsız ve düşük ücretli çalışma düzenine karşı alanlardayız. Aynı işi yapan tüm işçiler için eşit hak, güvenceli iş ve toplu iş sözleşmeli kadro hakkı için alanlardayız. Kıdem tazminatı hakkımızın gasp edilmesine karşı alanlardayız. Zorunlu bireysel emeklilik sistemine / BES’e hayır demek için alanlardayız” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın yasaklanmasına yönelik eleştirilerde bulunan Büyükbeyhan, “1 Mayıs’a yasak, emeğin sesine yasak olduğu için alanlardayız. Taksim’in işçilere açılması için alanlardayız” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda birlik ve mücadele vurgusu yapan Büyükbeyhan, “Emeğimiz, ekmeğimiz, haklarımız ve geleceğimiz için alanlardayız. Patronlara, sermayeye ve iktidara karşı işçilerin birliğini büyütmek için alanlardayız. 1 Mayıs 2026’da sesimizi büyütmek, taleplerimizi haykırmak ve mücadelemizi güçlendirmek için alanlardayız” dedi.






