“Yüzbinlerce evladımız tarikat ve cemaatların elindedir"

“Yüzbinlerce evladımız tarikat ve cemaatların elindedir"
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi, 22 yılda 17 kez müfredat değiştirilmesine tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi, AK Parti’nin 22 yıllık iktidar süresince değişen müfredatlarla eğitimin laiklikten uzak ‘dinci’ bir eğitim programına döndüğünü savunarak tepkilerini ortaya koydu.

“22 YILDA 17 KEZ MÜFREDAT DEĞİŞTİ!”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, “22 yıllık AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı 17. kez müfredat değiştiriyor! Değiştiriyor, ama Eğitimde Program Geliştirme Bilim Alanı gereklerini yine dışlayarak! Oysa eğitim program ve kurumlarını bilimsel temelde oluşturmayan ülkeler; başta bilim ve teknoloji olmak üzere, sanattan spora yaşamın tüm alanlarında geriler, uluslararası sıralamalarda sonlara düşer” diye konuştu.

“ÖĞRETİM PROGRAMLARI DİNCİLEŞMİŞTİR”

Eğitim sisteminin 22 yıl içerisinde bilimsellikten uzak ‘dinci’ bir anlayışa dönüştüğünü vurgulayan Taşar, “AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana ise, atanan tüm Milli Eğitim Bakanları; hiçbir bilimsel incelemeye, gerekçeye dayanmadan öğretim programlarını ideolojik saplantılarla ‘yetersiz’ bulmuş; ders ekleyip çıkararak, süreleriyle oynayarak, Felsefe, Mantık, Sosyoloji, Matematik, Psikoloji gibi özgür birey yetiştirmede olmazsa olmaz nitelikli dersleri yok ederek, Evrim Kuramını dışlayarak… bilimsellikten tümüyle uzaklaştırmış, iyiden iyiye dincileştirmiştir” ifadelerini kullandı.

“YÜZBİNLERCE EVLADIMIZ TARİKAT VE CEMAATLARIN ELİNDEDİR”

Hedefin, “ümmet ve biat toplumu yaratmak” olduğunu söyleyen Taşar, 2007 yılından sonra kamu desteğiyle çoğaltılan ve etkinleştirilen dernek ve vakıf adı ile örgütlenmiş tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve İl-İlçe Müdürlüklerince protokoller imzalandığını hatırlatan Taşar, “Bu dinci yapıların öğrenci yurtları dahil bütün eğitim kurumlarımıza girmesine olanak sağlanmış, son olarak çağ dışı ÇEDES dayatması ve ‘manevi rehber’ uydurmasıyla okullarımıza imamlar atanmaya başlanmıştır! Bugün, 3-6 yaşındaki yüzbinlerce evladımız dinci yapıların anaokullarında, milyonlarca çocuğumuz tarikat ve cemaatların elindedir” şeklinde konuştu.

“LAİKLİK KIRMIZI ÇİZGİDİR”

“Tarikat ve cemaatlar yasa dışıdırlar! Dayatılan, apaçık bir karşı devrimdir!” diyen Taşar, “Son müfredat değişikliği ve ÇEDES derhal geri çekilmelidir. İşlenen; anayasayı tebdil, tağyir ve ilga suçudur! Bağımsız yargı gereğini yapmalıdır! Ulusal eğitim sistemi yaz - boz tahtası değildir, olamaz, olmamalıdır. Siyasal iktidarların saplantılı ve çağdışı şeriatçı ideolojileri ile biçimlendirdiği din, ırk, politik inanç, cinsiyet gibi ayrımcı ve kutuplaştırıcı dayatmalar asla kabul edilemez!” ifadelerinin ardından, “insanca yaşam için, demokrasi için Laiklik kırmızı çizgidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.