Eskişehir'de tavuk döner bile lüks oldu

Eskişehir'de tavuk döner bile lüks oldu
Eskişehir’de 3 ay içinde ekmek arası et-tavuk döner fiyatı yeniden güncellendi. Ocak ayında yapılan fiyat artışıyla birlikte 50 TL olan tavuk döner 60 TL’ye, 75 TL olan et döner ise 125 TL’ye yükseldi.

Eskişehir’de Taşbaşı Çarşısı’nda bulunan dönercilerde 2024 yılının Ocak ayında ekmek arası 75 gram tavuk döner 50 TL, 75 gram et döner ise 75 TL olarak güncellenmişti. Ekmek arası tavuk dönerin fiyatı 3 ayda 60 TL’ye çıkarken, et dönerin fiyatı 3 ay içerisinde yapılan ara zamların ardından Nisan ayı itibariyle 125 TL’ye yükseldi.

Türkiye’de iç piyasadaki esnaf düşünülmeden yapılan ihracatın küçük esnafı büyük ölçüde etkilediğini belirten Yunus Özkaykı, “Önceden toptancılarımız bir liralık zammı söylemeye çekinirdi şimdi direkt 20-30 TL zam geldi diyerek arıyorlar. Toptancı da haklı, bütün tavuk firmalarını arıyorum tavuk yok diyor. Biz kendimize yetemezken dışarıya ihracat yapıyoruz, döviz üzerinden daha fazla kazanmak için fakat bu şekilde içerideki esnaf eziliyor” diye konuştu.

GİDERLER KATLANDIKÇA FİYATLAR GÜNCELLENİYOR

Girdilerinin yılbaşından bu yana yükseliş gösterdiğini de söyleyen Özkaykı, “Her gün tavuğa, ete zam geliyor. Geçtiğimiz hafta ete 52, tavuğa 23 lira zam geldi. Bunu da ister istemez yansıtmak zorundayız. Sadece et, tavuk değil giderimiz. Bir personelimizin sadece sigortası 9 bin lira, bir personelin gideri 30 bin lira, ocaklarımız tüple çalışıyor. 300 liraya alıyorduk 700 liraya çıktı. Bir kalemde zam gelince her yerde aynı anda fiyatlar yükseliyor. 40-50 liraya döner satan arkadaşlarımız da var ama 50 gram olursa bu, 75 gram olursa şu fiyat diye belirtiyorlar. Mecburen gramaja göre fiyat vermek zorundalar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum