Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) düzenlediği 50. Yıl Federasyon Kupası’nda “Sekizli Finaller” kura çekimi tamamlandı. Ankara’daki Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekiminde, çeyrek final eşleşmeleri ve takımların finale uzanan yolu netleşti.

Erkekler ve kadınlarda 8’er takımın mücadele edeceği organizasyon, 6-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak. Karşılaşmalar, THF Beykoz Spor Ormanı Yeni Spor Salonu ile Üsküdar Çamlıca Spor Salonu’nda yapılacak.

Odunpazarı’na zorlu rakip

Kadınlar kategorisinde şehrimizin temsilcisi Odunpazarı Spor Kulübü, çeyrek finalde Ortahisar Belediyespor ile karşılaşacak. Zorlu mücadeleyi kazanması halinde Odunpazarı, yarı finalde Üsküdar Belediyespor ile MC Sistem Yurdum eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Kupada diğer eşleşmelerde ise Bursa Büyükşehir Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor ve Armada Praxis Yalıkavak-Göztepe mücadeleleri dikkat çekiyor.

Whatsapp Image 2026 04 06 At 22.09.27

Mihalıççık’ın rakibi Nilüfer Belediye

Erkekler kategorisinde ise bir diğer temsilcimiz Mihalıççık Belediyespor, çeyrek finalde Nilüfer Belediyespor ile eşleşti. Bu turu geçmesi halinde Mihalıççık ekibi, yarı finalde Beykoz Belediyespor-İstanbul Gençlik eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Erkeklerde öne çıkan diğer eşleşmeler arasında Beşiktaş ile Trabzon Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto-Güneysu karşılaşmaları yer alıyor.

Eskişehir temsilcisi Anadolu Sportif deplasmanda galip
Eskişehir temsilcisi Anadolu Sportif deplasmanda galip
İçeriği Görüntüle

Sekizli final heyecanında temsilcilerimizin performansı merakla bekleniyor.

Kaynak: Spor Servisi