Eskişehir'den tatile gidecekler dikkat: O tarihler çok önemli!

Eskişehir'den tatile gidecekler dikkat: O tarihler çok önemli!
Eskişehir’de bir turizm acentesinde sorumlu olan Ozan Koçak, "Tatil yapacak vatandaşlar bayram öncesi, süresi ve sonrası olarak tatillerini değerlendirdiği için sezon dolu dolu geçecek” dedi.

Haziran ayı ile birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona erecek olması, Kurban Bayramı’nın yaz sezonuna denk gelmesiyle birlikte tatil sezonu hareketliliği şimdiden başladı. Akdeniz bölgesindeki otellerin yüzde 80 oranında dolu olduğunu ifade eden Turizm Acente Sorumlusu Ozan Koçak, Haziran ayının turizm açısından dolu dolu geçeceğini söyledi.

TURİZM’DE HAZİRAN AYI HAREKETLİ GEÇECEK

Koçak, “Kurban Bayramı yaz sezonuna denk geldi, Şu anda otellerin yüzde 80’i dolu, sezon hareketli başladı. Şu anki hareketlilikten bakacak olursak tüm Türkiye’de kurban bayramı yoğun ve hareketli geçecek. Ramazan Bayramı’nda havadan dolayı Akdeniz Bölgesi daha aktifti ama kurban bayramında tüm bölgelerde hareketlilik olacak. Bayram süresi ve sonrasına göre öncesi fiyatları daha uygun. Tatil yapacak vatandaşlar da bayram öncesi, süresi ve sonrası olarak tatillerini değerlendirdiği için dolu dolu geçecek. Eskişehir’den gidecek vatandaşlar için en çok tercih edilen bölge Akdeniz Bölgesi” diye konuştu.

TATİL FİYATLARI KATLANDI

Tatil fiyatlarının bir yıl içerisinde 2-3 katına çıktığını da dile getiren Koçak, “Geçen yıl 5 gece 2 kişilik bir aileyi geçen yıl 25 bin liraya yollarken, bu yıl aynı otele en az 50 bin lira bandında yolluyoruz. Türk insanının çok fazla sosyal olanakları yok, yılda bir defa tatile gidiyorlar. Önceki yıllarda durumlar biraz daha iyiydi. Şimdi fiyatlar çok yüksek, insanlar kendilerini zorlayarak gitmeye çalışıyorlar. Gerekirse gece konaklamayı düşürüyorlar. Önceden 7 gece rezervasyon yapardık bu sayı 4-5 geceye düştü. Yani talep gösteriyorlar ama gecelemeyi düşürdüler, daha çok kampanya kovalamaya başladılar” dedi.

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Son olarak tatil yapacak vatandaşları uyaran Koçak, “Eskişehir’de de çok fazla şahit olduk piyasada çok fazla dolandırıcı var. Vatandaşlar lütfen bu konuda dikkatli olsunlar ve güvendikleri acentelere giderek tatil rezervasyonu yaptırsın ya da alsın. Bizim çok fazla gurbetçi misafirimiz var hem onlardan hem de Eskişehir’in yerel halkından çok şikayetler duyduk. Otellerden ziyade günlük apart ve bungolov ev tarzlarında daha çok bu olayların yaşandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.