Ramazan Ayında ‘yerel esnafı tercih edin’ çağrısı

Ramazan Ayında ‘yerel esnafı tercih edin’ çağrısı
 Muhabir
Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, Ramazan Ayı yaklaşırken belediye başkan adayları ve hayırsever iş adamlarına çağrıda bulundu.

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, küçük esnafın ekonomik koşullar içinde yaşadığı sıkıntılardan söz ederek yaklaşan Ramazan Ayı’nda hayırseverlerin, özellikle belediye başkan adayları ve iş adamlarının destek hazırlıklarında küçük esnafı tercih etmesini istediklerine dikkat çekti.

Hem vatandaşa hem de esnafa destek olacak şekilde düşündüğü Ramazan desteği konusunda bilgi veren Ördek, şunları söyledi:

“Bazı zengin iş adamları ya da şu anda yerel seçimlere hazırlanan siyasiler, belediye başkan adayları Ramazan Ayı’nda bir Ramazan paketi hazırlayacaklar. Bunu küçük esnafımızdan yapalım. Geçtiğimiz gün bir adayla görüştük ve dedi ki ‘ben 50 bin koli düşünüyorum, nasıl yapalım’. Dedim ki siz 50 bin adet kart bastırın, bu kartların üzerinde bakkallar odası yazsın, limitini siz belirleyin. Zaten mahalle başkanları ihtiyaç sahiplerini biliyor, bunları dağıtsınlar. Vatandaş da o kartla kendi yerel esnafından ister veresiyesini kapatsın isterse ihtiyaçlarını karşılasın. Her ailenin sadece şekere çaya da ihtiyacı yok ki. Bebek bezine, mamasına da ihtiyacı var. İnsanlar kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapsın. Böylece hem vatandaş hem esnaf memnun olsun.”

Belediye başkanlarına, siyasilere, iş adamlarına çağrıda bulunan Ördek, “Lütfen yerel esnafı tercih edin. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşların veresiye defterlerini kapatsınlar ki hem vatandaş hem de esnaf mağduriyetini gidersin” dedi.

KÜÇÜK ESNAFIN GÖZÜNDEN SORUNLAR

Küçük esnafın güncel olarak yaşadığı problemleri aktaran bakkal market işletmecisi Şemsettin Doğan, ”Sattığımız ürünü yerine koyarken zamlı alıyoruz. Sattığımız fiyata mal alıyoruz. Yeri geliyor zararına satıyoruz. Bizim büyük marketlerle, zincir marketlerle savaşmamız çok zor. Emekli olduğum, kendi yerim olduğu ve personel çalıştırmadığım için idare ediyoruz ama kira, maaş ödeseydim çok daha zor olurdu. Müşterilerimizi çekmek için farklı ürünler de getirmeye çalışıyoruz. Açıkta kuru bakliyat ürünleri gibi ürünler de satıyoruz. Vatandaşlar bir kere gelip alıp beğendiğinde bu ürünleri tekrar tekrar geliyor” şeklinde konuştu.

Ramazan ayı yaklaşırken hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine yapacakları destekleri küçük esnaf aracılığıyla sürdürmesini beklediklerini de belirten Doğan, “Bölgedeki kişileri bildiğimiz için, bize gelseler deseler ‘şu kadar kişiye bir koli hazırlar mısın’ hazırlarım. Büyük marketler koli hazırlıyor ama satamadığı, tarihi yaklaşan ürünü koyuyor. Küçük esnaf daha iyidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.