Anadolu Spor Faaliyetleri A.Ş. Teknik Direktörü Veyis Kanber, Bigaspor ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Erken gelen golün ardından oyunda dengeyi kaybettiklerini belirten Kanber, ikinci yarıda ise toparlandıklarını söyledi.
Kanber, “Erken bulduğumuz gol motivasyonumuzu biraz bozdu. Golden sonra oyunda dengesizlikler yaşadık ve üstünlüğü rakibe kaptırdık. Sonrasında toparlandık. Henüz ligin ikinci haftasındayız ve çok fazla yeni oyuncumuz var. Kepez maçının biraz altında kaldık. Daha fazla topu yere indirip pas yapabilirdik. Buna rağmen kazanabileceğimiz pozisyonlar da bulduk. Güçlü bir rakibe karşı kaybetmeden 1 puan aldık” dedi.
“BÜYÜK BİR KAYIP OLARAK GÖRMÜYORUM”
Rakiplerin sonuçlarından çok kendi eksiklerine odaklandıklarını vurgulayan Kanber, “Rakiplerin ne yaptığı değil, bizim kendi eksiklerimiz önemli. Eksiklerimizden ders çıkarıp üzerlerine çalışacağız. İyiye gittiğimizi görüyorum. Bugünkü 2 puan kaybını büyük bir kayıp olarak görmüyorum. İlerleyen haftalarda bunu fazlasıyla telafi edeceğiz” diye konuştu.
SAVUNMA DÜZENİ DEĞİŞTİ
İkinci yarıda verilen pozisyonların savunma kurgusundaki değişikliklerden kaynaklandığını belirten Kanber, “Geçen sezon arkada üçlü düzene oynadık. Bu sene dörtlü oynuyoruz. Muhammed’in sezon başından beri gelen bir sakatlığı vardı. Ona çok inandığım için oyunda tutmak istedim ancak ikinci yarıda aksaklıklar yaşandı. Savunma düzenini istediğimiz gibi kuramadık. Orta sahada rakip baskı yapınca uzun oynamak zorunda kaldık. Bu dengeyi yeniden sağladığımızda daha az pozisyon vereceğiz” ifadelerini kullandı.
HEDEF 3 PUAN
Önce kupada Osmaneli, ardından ligde Ayvalıkgücü ile oynayacaklarını maçlara odaklandıklarını belirten deneyimli teknik adam, “Hafta boyunca eksiklerimizi tamamlayıp sahaya daha güçlü çıkacağız. Önce Osmaneli’ni eleyip, ardından Ayvalıkgücü karşısında 3 puan alarak yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.




