Vali Yılmaz, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i unutmadı
Vali Yılmaz, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i unutmadı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı belediye başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında toplandı. Toplantıda Tepebaşı bölgesinde yer alan sağlık alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. İlgili maddeye AK Partili meclis üyeleri karşı oy verdikleri için söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.

“Otopark veya yeşil alan olmalıydı”

Karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Ali İnci,

“3571 adet 1 ve 8 parsel komisyon raporundan da anlaşıldığı gibi daha önce burası sağlık alanıydı. Sağlık Müdürlüğü’nün ihtiyacı olmaması gerekçesiyle burası konut ticaret artı konut olmuştur. Biz burada daha önceki 1/1000'lik planlarda da karşı çıkmıştık. Burası ticaret konut olmasından ziyade oradaki vatandaşların yararlanabileceği belediye hizmet alanı veya otopark veya yeşil alan veya sosyal tesis alanı olarak planlanmasını önermiştik. Ancak burası artık ticaret artı konut oldu. Bu vesileyle de bu vatandaşın itirazını da biz haklı görüyoruz. O zamanlar da biz buna karşı çıkmıştık. Haklı görüyoruz. Bu yüzden karşı oyu kullanıyoruz” dedi.

Eskişehir Büyükşehir’de Ticaret Alanı Tartışması İl Sağlık Müdürlüğü’nden Izin Alındı2 Istikbalgazetesi

“Sağlık Müdürlüğü’nden izin alındı”

AK Partili İnci’ye yanıt veren YENİ Parti Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş,

“Tepebaşı Belediyesi bu imar değişikliğini yapmadan önce İl Sağlık Müdürlüğü’nden de gerekli yazışmaları yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan yazışmalara göre bu plan yapıldı. Zaten bunun dışında herhangi bir şey yapılması mümkün değil. Ayrıca arkadaşlarımızın da dile getirdiği gibi Sağlık Müdürlüğünün burada herhangi bir sağlık tesisine ihtiyacı olsaydı mutlaka bu tarihe kadar zaten burayı kamulaştırmış ya da herhangi bir deliyle ilgili görüşmüş olurlardı” dedi.

“İl Sağlık Müdürlüğü “ihtiyaç yok” dedi”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de imar düzenlemesinin Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile yazışma yapılarak düzenlendiğini, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bölgede sağlık alanına ihtiyaç olmadığını ifade ettiği için ticaret alanına dönüştürüldüğünü söyledi.

Kaynak: Meltem Karakaş