Türkiye genelinde 2026-2027 balıkçılık av sezonunun 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla resmen başlamasıyla birlikte tezgâhlarda hareketlilik arttı. Son yılların en bereketli palamut dönemlerinden biri olarak kaydedilen yeni sezonda, balık bolluğu fiyatlara da olumlu yansıdı. Eskişehir’de balıkçılık yapan Erkan Arslanbenzer, palamut bereketinin yanı sıra bu yıl hamsinin de bol miktarda avlandığını belirterek tezgâhlardaki son durumu değerlendirdi.

"Palamut ve Hamsiyi Aynı Yıl İlk Defa Böyle Bol Görüyorum"

"Palamut ve Hamsiyi Aynı Yıl İlk Defa Böyle Bol Görüyorum" diyen balıkçı Erkan Arslanbenzer, 600 ile 700 gram arasında değişen palamutların tanesinin 100 ila 125 TL’den alıcı bulduğunu, hamsinin ise kilosunun 200-250 TL seviyesinde satıldığını belirtti. Yıllardır bu işi yaptığını söyleyen Arslanbenzer, bu sezonun durumunu şöyle özetledi:

"Bu sene palamut bol, hamsi de devam ediyor. Hamsi 200-250 TL'ye satılıyor. Geçmişe baktığımızda, palamut olunca hamsi olmuyordu. Şu anda bir tarafta Karadeniz palamudu, diğer tarafta da Karadeniz hamsisi var; ikisi bir arada çok iyi gidiyor. Ben 54 yaşındayım ve bugüne kadar hem palamut hem de hamsinin aynı yıl bol olduğunu ilk defa görüyorum. Normalde palamut hamsiyi yiyor, ama şu an hamsi de bol miktarda çıkıyor."

Eskişehir’de Balık Bolluğu Yüzleri Güldürd Palamut Fiyatı Düştü

Eskişehir Büyükdere’de 3 noktada büyük çalışma: Yeni yaşam alanları geliyor
Eskişehir Büyükdere’de 3 noktada büyük çalışma: Yeni yaşam alanları geliyor
İçeriği Görüntüle

Çinekop, Lüfer ve Kalkan Tezgâhlarda Yok

Sezonun başında bazı balık türlerinin henüz tezgâhlara inmediğine dikkat çeken Arslanbenzer, bu balıkların piyasa değerlerine de değindi. Kalkan balığının 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında olduğunu, çinekopun bulunması halinde bin 250 ila bin 500 TL, lüferin ise tanesinin 700 ila bin TL bandında alıcı bulabileceğini söyledi.

Sezona hızlı bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan balıkçı esnafı Arslanbenzer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an bol bol palamut tüketilmesini tavsiye ediyorum. Bir palamut yaklaşık 700 gram geliyor ve 2 kişiyi çok rahat doyurabiliyor. Geçmiş yıllara göre satışlarımız oldukça iyi. Her sene eylül ayı sıcak geçmesine rağmen zarar ediyorduk ama bu sene çok iyi başladık. Mükemmel bir yoğunlukta palamut satılıyor, umarım böyle devam eder."

Kaynak: İHA