Eskişehir’de uzun yıllar Hava Hastanesi olarak kullanılan ve Yunusemre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası olarak hizmet veren alan, 24 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de yer alan karar ile özelleştirme kapsamına alındı.
Karara ilişkin açıklama yapan SES Eskişehir Şube Başkanı Bülent Yıldırım, hastanenin bulunduğu alanın çok değerli olduğunu ve hem Tepebaşı hem de Odunpazarı halkına hizmet ettiğini ifade etti. Yıldırım, hastane arazilerinin ranta teslim edilmemesi için ortak mücadele vurgusu yaptı.
“Sermayeye peşkeş çekmeye çalışıyorlar”
"İlmek ilmek ördüğümüz değerlerimizi tek tek elden çıkarmaya çalışıyorlar” diyen Yıldırım, “Asla yılmayacağız, asla ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Çünkü biz bunun bedelini ödemeye hazırız. Evet, özelleştirme kapsamında devlet hastanemizin eski yeri satışa çıkarılmıştır. Burası ve iki ilçede de bu sağlık tesislerinin özelleştirilmesi kararı çıkmıştır.
Bu karar çıktıktan sonra ortaya çıkan trajikomik durumlar vardır. Haberi olmayanlar varmış, buraların yeniden, yeniden geri alınacağı ile ilgili bilgiler varmış. Bu yerel düzeyde bilgisi olmadan hiç kimse bir listeye, bir varlığı, bir değeri katamaz arkadaşlar. Ve biz biliyoruz ki geri alma şudur: Kamu özel ortaklığı, şehir hastanesi gibi yılda binlerce hastane yapılacak verginin ve teşvikin verildiği bir yapı olacaktır. Yüzlerce seçenek akla gelebilir. Kısacık resmi gazetede 5-6 tane yöntem belirlenmiştir. Hepsi nereye çıkmaktadır? Sermayeye peşkeşe çıkmaktadır” diye konuştu.
“Kimse bizi kandırmasın, aklımızla alay etmesin”
Birleşik mücadele vurgusu yapan Yıldırım, “Kimse bizi kandırmasın, aklımızla alay etmesin. Bizler çalışanların, emekçilerin, halkın ulaşılabilir, ücretsiz, herkese eşit sağlık hakkı için mücadele ediyoruz. Bizler paralı sağlık, paralı eğitim, paralı ulaşım istemiyoruz. Birleşik mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.





