Yeni sezon fikstürünü değerlendiren Anadolu Spor Faaliyetleri AŞ Teknik Direktörü Veyis Kanber, ilk iki haftanın takım adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Kepez ile karşılaşacaklarını, ikinci haftada ise sahalarında ligin yeni ekiplerinden Bigaspor’u ağırlayacaklarını hatırlatan Kanber, bu süreci iyi değerlendirmek istediklerini belirtti.

“Kepez geçtiğimiz sezon bir alt ligden düştü ve maddi sıkıntılar yaşayan bir ekip. Bigaspor ise Bölgesel Amatör Lig’den yeni yükseldi. Sezona iki yeni takımla başlıyor olmamız bizim için önemli bir fırsat. Bu avantajı en iyi şekilde kullanıp lige güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz. Sonrasında ise ligi iki-üç haftalık periyotlar halinde değerlendirerek hedefimize doğru ilerleyeceğiz” dedi.

Anadolu Sportif

Transfer çalışmaları sürüyor, gözler 20 Temmuz'da

Takımın yapılanma sürecine de değinen Kanber, yönetimle birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Şu ana kadar 12 futbolcuyla ön görüşme yaptıklarını belirten deneyimli teknik adam, transferlerin henüz resmiyet kazanmadığını ifade ederek, “Koruyacağımız güçlü bir iskelet kadromuz var. Ancak şu an itibarıyla kaptanımız Rıdvan Coşkun da dahil olmak üzere resmi anlaşılan oyuncumuz bulunmuyor. Yönetimimiz transferleri sonuçlandırmak için yoğun mesai harcıyor” diye konuştu.

15 Temmuz anısına atışlar
15 Temmuz anısına atışlar
İçeriği Görüntüle

Tesis konusunun sezon hazırlıkları açısından kritik olduğunu vurgulayan Kanber, 20 Temmuz tarihine dikkat çekerek, “Önceliğimiz tesis sorununu çözmek. Eğer bu tarihe kadar sonuç alamazsak yeni sezon kampını şehir dışında yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Derbinin 11. Hafta oynanması büyük avantaj”

Eskişehirspor ile oynayacakları derbiye de değinen Kanber, karşılaşmanın sezonun ilerleyen haftalarında oynanacak olmasının iki takım açısından olumlu olduğunu söyledi.

Erken haftalarda oynanacak bir derbinin yarışın seyrini etkileyebileceğini belirten Kanber, “Eskişehirspor ile ilk haftalarda karşılaşmayacak olmamız iki takım için de avantaj. Bu süreçte iki ekip de puanlarını toplayıp yarışın içinde kalabilir. 11. haftaya kadar iyi sonuçlar alarak derbiye moralli ve hazır çıkmak istiyoruz” dedi.

“Mücadele eden bir takım izleteceğiz”

Geçtiğimiz sezon göreve geldikten sonra yakaladıkları çıkışı yeni sezonda da sürdürmek istediklerini belirten Veyis Kanber, hedeflerinin yalnızca puan toplamak değil, izleyenlere keyif veren bir futbol ortaya koymak olduğunu söyledi.

Deneyimli teknik adam, güçlü kadro yapılanmasını tamamladıktan sonra sahada mücadeleci, disiplinli ve futbol kalitesi yüksek bir takım oluşturacaklarını ifade etti.

Kaynak: Spor Servisi