1 MAYIS COŞKUSU

1 MAYIS COŞKUSU
İşçi ve Memur sendikaları ile, sivil toplum örgütleri ve bazı partilerin de desteği ile oluşturulan platform tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında coşku yaşandı.Düzenlenen program doğrultusunda Anadolu Üniversitesi...

İşçi ve Memur sendikaları ile, sivil toplum örgütleri ve bazı partilerin de desteği ile oluşturulan platform tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında coşku yaşandı.
Düzenlenen program doğrultusunda Anadolu Üniversitesi Tramvay durakları önünde toplanan yaklaşık 2 Bin kişi, buradan Davul zurna eşliğiyle yürüyüşe geçti.
Seylap Caddesi güzergahından Sıhhiye meydanına kadar süren yürüyüş boyunca sık sık sloganlar atan katılımcılar, zaman zaman attıkları sloganlarla AKP hükümetini de protesto ettiler. İstanbul'da ve diğer bazı şehirlerdekinin aksine, Eskişehir'de gerçekleştirilen 1 Mayıs yürüyüşü ve kutlaması, olaysız ve sakin geçmesinin yanı sıra, coşku doluydu.
Geniş güvenlik önlemi altında yapılan yürüyüşün ardından Sıhhiye meydanında toplanan kalabalık, burada yapılan konuşmanın ardından yine olaysız bir biçimde dağıldı.
Gerek yürüyüş, gerekse sıhhıye meydanında "Ülke bizimdir bizim olacak", "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma" ve "Vur vur inlesin AKP dinlesin" şeklinde sloganlar atan kalabalık, Platform ve Türk-iş adına konuşma yapan Belediye-İş sendikası şube Başkanı Bilal Temen'in, ve KESK adına Ergun Uzun ile diğer konuşmacıların, 1 Mayıs'ın önemi ile ilgili yaptıkları konuşmaların ardından dağıldı.
1 Mayıs yürüyüşü ve kutlamalarında türk bayrakları ile sendika flamalarının oluşu dikkat çekiciydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.