2. Çelik Yapılar Ulusal Sempozyumu Eskişehir'de

2. Çelik Yapılar Ulusal Sempozyumu Eskişehir’de
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından çelik yapılar ile ilgili bilgilerin, yeniliklerin ve olası sorunların paylaşılması amacıyla düzenlenen 2. Çelik Yapılar Ulusal Sempozyumu 10- 11 Mayıs 2007...

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından çelik yapılar ile ilgili bilgilerin, yeniliklerin ve olası sorunların paylaşılması amacıyla düzenlenen 2. Çelik Yapılar Ulusal Sempozyumu 10- 11 Mayıs 2007 tarihlerinde Anemon Otel'de gerçekleştirilecek. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve özel sektörden gelecek olan katılımcılar 33 adet tebliğ sunacak. Ayrıca ODTÜ'den Prof. Dr. Erhan Karaesmen, İTÜ'den Prof. Fahrettin Ardan ve Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülay Altay'ın iki adet özel oturumu gerçekleştirilecek. Sempozyumun açılışı, 10 Mayıs saat 09.30 gerçekleştirilecek ve açılışta İMO Eskişehir Şube Başkanı Erman Gölet ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu da konuşacak.
İMO Eskişehir Şube Başkanı Erman Gölet, ülkemizde yapılan çelik yapıların büyük bölümünü endüstri yapıları, büyük açıklıklı çatılar ve köprülerin oluşturduğunu belirterek, "Yapı çeliği, diğer yapı malzemeleri ile karşılaştırıldığında, kullanımını avantajlı kılacak bazı temel niteliklere sahiptir. Malzeme olarak çelik, yüksek dayanımlı olup, öz ağırlığının taşıdığı yüke oranı çok küçüktür. Dolayısıyla, yapının tümsel ağırlığı azalmaktadır" dedi. Gölet, şunları söyledi: "Çeliğin elastisite modülü, diğer yapı malzemelerininki ile karşılaştırıldığında, çok yüksektir. Bu nedenle, stabilite sorunlarına, dinamik yüklere, titreşimlere uygun davranış göstermekte ve sehim problemi olan taşıyıcı elemanların boyutlandırılmasında daha ekonomik kesitler elde edilebilmektedir. Taşıyıcı elemanların atölyelerinde işlenmeleriyle inşaat montaj aşamasında hava koşullarından fazla etkilenmemekte ve dolayısıyla yapım süresi kısalmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.