3 Belediyeden ortak tebligat

3 Belediyeden ortak tebligat
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye ekipleri işyeri sahiplerinin yeni tabela düzenlemesine uyum sağlamaları için yaptıkları denetim ve kontrolleri arttırarak sürdürüyorlar.Her üç belediyenin zabıta ekipleri, kendi...

Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye ekipleri işyeri sahiplerinin yeni tabela düzenlemesine uyum sağlamaları için yaptıkları denetim ve kontrolleri arttırarak sürdürüyorlar.
Her üç belediyenin zabıta ekipleri, kendi görev ve sorumluluk alanında bulunan işyerlerine gerekli tebligatları yaparken, iş yeri sahiplerinin bu konuda mağdur olmamaları için gerekli özeni göstermelerini özellikle belirtiyorlar.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Reklam, İlan Tanıtım Yönetmeliğinin 7. Maddesinde; "Bina cephe yüzeyine dik ve çıkıntılı reklam panoları takılamaz.
Binanın tek bir kuruluşa ait olması halinde o kuruluşun adı veya o binadaki işyerlerinin adını belirtir tanıtıcı tabela veya pano takılabilir.
Binaya takılacak her tabela 0,30 mt (30 cm) merdiven payı, 0,70 mt (70 cm) genişlik, askılı pano ile zemin arasında en az 3 metre mesafe bulunması gerekmekteir" denmekte.
Yönetmeliğin 9. Maddesinde; "Zemin katta ticaret birimi veya birimleri olan yapılarda, her pano, tabela ve levha takılamaz" denmekte ve,
Yönetmeliğin 11. Maddesinde; "Zemin katta ticaret birimi veya birimleri olan yapılarda, her bir birimin tanıtıcı levhası, Derinlik: 0,20 mt'yi (20 cm) aşmamak şartıyla en fazla 0,70 metre (70 cm) yüksekliğinde ve yerden 2,5 metre yükseklikte ticaret birimine ait cephe boyunca konulabilir.
Birden fazla ticaret birimi söz konusu olduğunda birimlerde yer alan tanıtıcı levhaların yatay çizgilerinde uyum aranacaktır.
Köşe parseller niteliğindeki yapılarda köşede yer alan ticaret biriminde tanıtıcı levhalar yukarıdaki kurallara uyularak kendi birimine ait her iki cepheye ticari levha veya tabela koyabilir.
Binanın zemin kat haricinde diğer katlarındaki yüzeylerine tabela konulamaz.
Zemin katta yukarı olan işyerleri ana giriş kapısının sağ ve sol yanlarına elverişli olan yerlere uygun ölçüde, iş hanlarında ve apartmanlarda ise zemin kat antresinde işyerlerine ait tabela bulunan panolar kullanılır.
Ticari tanıtım tabelaları askılı, dik ve açılı çıkıntılı olarak cephe yüzeyine takılamaz.
işyerinin tentesinin üzerinde logosu ve amblemi olabilir.
Tentenin açıldığında yerden yüksekliği minimum 2 metre olacaktır. Tentenin genişilği yaya kaldırımını aşmayacak şekilde en fazla 1,5 metre olacaktır.
Bina bahçeli yapı nizamına tabi alanda kalıyor ise; Kamu mülkiyetine taşmamak kaydıyla kendi parsel sınırı içinde kalmak ve 1 m2'yi geçmemek şartıyla bahçelerine ışıklı veya ışıksız ayaklı sadece bir adet tanıtıcı levha koyabilir.
Siyasi Partiler İl ve İlçe Merkezleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Odaları Yönetim Merkezleri tabela yönetmeliği haricindedir" denmekte olduğundan;Bundan böyle işyerlerinin cephesine yapacak olduğunuz tanıtım amaçlı tabelalarda Belediyemiz Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre hareket etmeniz, aksi taktirde Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği ile Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işleme tabi tutulacağınız tarafınıza tebliğ olunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.