"3 büyük il dışında ön seçim yapılacak"

“3 büyük il dışında ön seçim yapılacak”
Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker, Divan Başkanlığı yaptığı İl Divan Toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.Yıllarca partinin genel merkezinin de yanlışlar yaptığını ifade eden Şeker, "teşkilatlara...

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker, Divan Başkanlığı yaptığı İl Divan Toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.
Yıllarca partinin genel merkezinin de yanlışlar yaptığını ifade eden Şeker, "teşkilatlara sormadan adaylar gönderildi, adaylık sıraları hatır gönül ya da başka gerekçelerle resmen satıldı ve parti de kala kala yüzde 9 buçuk kaldı. Bu partinin tabelası bile yüzde 15 oy alır" dedi.
Gar Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve büyük bir katılımın gerçekleştiği İl Divan Toplantısına Eskişehir'deki bütün partililer ve yöneticiler katıldı. Divan Başkanlığını DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Muhasip Bahattin Şeker'in yaptığı toplantıya Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Kuranel de katıldı.
İsmi sürekli olarak Eskişehir'den milletvekili adaylığı konusunda geçen Bahattin Şeker, bu konuda da, "bundan şeref ve onur duyarım. Ama ben bile aday olsam, ben de ön seçimle gelmeliyim, bu partiyi ancak bu şekilde büyütebiliriz" şeklinde konuştu.
İstanbul, İzmir ve Ankara dışındaki tüm diğer illerde milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme kararında olduklarının altını çizen Bahattin Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Seçim süreci başladı. Kasım'da da yapılsa, öncesinde de yapılsa çalışmalarımız başladı. İşte bizler Genel Merkez olarak ülkenin dört bir yanına dağıldık. Dün Bursa'daydık, bugün Eskişehir'deyiz,yardın Elazığ'a gideceğiz.
Seçimde bu iktidara oyu halk verdi. Ancak bunlar seçim öncesinde verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Ne söz verdilerse hepsinin tersini yaptılar. Ne Kıbrıs kaldı, ne kırmızı çizgilerimiz kaldı ne de AB ile ilişkiler kaldı. Zamanında Hrıstiyan Kulübü dedikleri AB'ye dört elle sarıldılar.
Tüm ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ve bu zor günler içinde birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız.
Bu parti zamanında bir takım yanlışlar yaptı. Genel Merkez teşkilatlara sormadan aday gönderdi, sıralamalar hatır gönül ilişkileriyle yapıldı ve parti kala kala yüzde 9 buçuk kaldı. Halbuki bu partinin tabelası bile yüzde 15 oy alır.
Zamanında Süleyman Demirel, 8-10 adayı kendisi belirler gerisini teşkilatlara bırakırdı. Partimiz bundan vazgeçerek en büyük yanlışı yaptı.
3 büyük il dışında çok büyük aksilik veya sorun çıkmazsa tüm diğer illerde ön seçim yapacağız.
Benim adım da sık sık Eskişehir'den adaylık konusunda geçiyor. Bundan şeref ve onur duyarım, ama ben bile ön seçimle gelmeliyim. Bu partiye yıllardır emek veren insanlar var, bu insanlar bu partiye sahip çıkmazsa bu partiyi büyütemeyiz. Komisyonlar kurulacak, kadın kollarımız, gençlik kollarımız çok çalışacaklar. Çalışmayan hiç kimseye oy yok. Gidinz insanlarla bir araya gelin, anlatın, sorunlarını dinleyin, sorunlarına çözüm üretin, Demokrat Parti böyle kuruldu. Birbirimizi kırmadan dökmeden çalışmalıyız. Bu seçim çok ama çok önemli. Biz ya da iktidar dışında bir başka parti başarılı olamazsa inanın bu ülke bölünür, parçalanır, tek tek satılır gider..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.