5-6 yaş arası çocuğunuzu anaokuluna gönderin

5-6 yaş arası çocuğunuzu anaokuluna gönderin
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, eğitim alanında yapılan 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlamasıyla birlikte birçok sorunun ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Ali Paşa Şanlı yaptığı açıklamada," Okul...

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, eğitim alanında yapılan 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlamasıyla birlikte birçok sorunun ortaya çıkmaya başladığını söyledi.
Ali Paşa Şanlı yaptığı açıklamada," Okul dönüşümleri ile öğretmen ve öğrencileri sürgün eden bu eğitim sisteminin ortaya çıkardığı sorunlar, önümüzdeki dönem de 5 yaş grubunun okula başlayacak olması, müfredat belirsizliği, öğretmen açıkları ve fazlalığı vb. gibi nedenlerle daha açık hale gelecektir" dedi.
5 yaş çocuğu ilkokula hazır değil
2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için, 30 Eylül tarihi itibariyle 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemlerini e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapacaklarını hatırlatan Şanlı, " Çocuğun öğrenme amacıyla mantıklı düşünme, yorum, bir işi başından sonuna kadar bitirilebilmesi 6 yaştan sonra başlar. 5 yaş çocuğu; zihinsel, fiziksel sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir. Ayrıca 60 ay ile 83 ay çocukları bu gerekçelerle aynı sınıfta olmamalıdır" diye konuştu.
Anaokuluna gönderin
5 yaşındaki çocuğun ilkokula gitmemesi, okuldan soğumasına neden olacaktır diyen Şanlı, " Okul öncesi eğitim, çocuğun beyin kapasitesini geliştirir. Çocuğun duygusal, zihinsel, dil gelişimine önemli katkı sağlar. Bu durum ileriki eğitim yaşamında da başarılı olmasına yardımcı olur. Çocuğunuzun ve ülkemizin geleceği için; 5-6 yaşındaki çocuğunuzu ilkokula değil, anaokuluna göndermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.