"Açlık sınırındayız"

“Açlık sınırındayız”
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Türk, Genel Merkez tarafından 3 bin 107 çalışan üzerinde uygulanan bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktığını söyledi. Türk, ankete göre; çalışanların yüzde 33’ünün açlık...

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Türk, Genel Merkez tarafından 3 bin 107 çalışan üzerinde uygulanan bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktığını söyledi. Türk, ankete göre; çalışanların yüzde 33'ünün açlık sınırının altında maaş aldığını, yüzde 55'inin zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını, maaşların yüzde 31'inin gıdaya gittiğini belirtti.
Ankette sağlık çalışanlarının sosyal yapısının da gözler önüne serildiğini kaydeden Türk, "Sağlık çalışanlarının yüzde 11.3'ü bekar, yüzde 85.3'ü evli ve yüzde 3.3'ü boşanmış-dul. Sağlık çalışanlarının eşlerinin yüzde 39.1'i çalışmıyor. Çalışanlar çocuk sayılarına göre değerlendirildiğinde yüzde 29.6'sı 1 çocuk, yüzde 49.9'u 2 çocuk ve yüzde 20.5'i üç ve üzerinde çocuk sahibi. Sağlık çalışanları en fazla 9 çocuklu" dedi. Ankette sağlık çalışanlarının aylık gelirlerinin harcama kalemlerinin de dikkat çekici olduğunu dile getiren Türk, "Harcama kalemlerinin dağılımına bakıldığında, çalışanlar ancak yaşamlarını sürdürebilmekteler. Temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Sonuçlara göre çalışanlar gelirlerinin yüzde 22'sini kiraya, yüzde 31'ini gıdaya, yüzde 28'ini borçlar ve faturalara harcamakta. Geri kalan yüzde 14'ünü sağlık, eğitim, ulaşıma ayırmaktalar" diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının ekonomik durumunun hiç açıcı olmadığına dikkat çeken İsmail Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüldüğü gibi sağlık çalışanları gelirleri ile sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabilmekte, sosyal aktivitelerde yer alamamaktadırlar. Ekonomik durumları hiç de iç açıcı gözükmemektedir. Kısacası çalışanlar bugün sadece yaşamlarını sürdürebilmektedir. Sağlık hizmetlerinde etkili bir sunum için çalışanların da memnun edilmesi ve onların ihtiyaçlarının karşılanması şarttır. Açlık sınırının altında maaşa mahkum edilen çalışanlar bir an önce bu maaşlardan kurtarılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.