Adliye çalışanlarının lojman sıkıntısına çözüm

Adliye çalışanlarının lojman sıkıntısına çözüm
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, adliye çalışanlarının lojman sıkıntısını Kentpark Konakları’ndan 64 daire satın alarak giderdiklerini söyledi.Başsavcı Karaburun ve Kentpark Konakları’nı Başbakanlık...

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, adliye çalışanlarının lojman sıkıntısını Kentpark Konakları'ndan 64 daire satın alarak giderdiklerini söyledi.
Başsavcı Karaburun ve Kentpark Konakları'nı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte inşa eden AL-REŞ İnşaat firması sahibi Abdullah Yener, yeni adliye lojmanlarıyla ilgili anlaşma tutanağını imzaladı. Makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, "Lojmanımız az, çalışanlarımız çok. 14 lojmanız vardı, yetmiyordu. Adalet Bakanlığı, bu konuda beni yetkilendirdi. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı aracılığı ile Kasım ayında bize teslim edilecek olan yeni Adliye Sarayı'na da yakın olan Kentpark Konakları'ndan 4 blok halinde 64 daire satın aldık. Böylece lojman problemimizi çözdük. Bu lojmanlar, Eskişehir'e gelmek isteyen adliye çalışanları için de bir talep patlaması yapacaktır. Bu durum, Eskişehir halkına da olumlu yansıyacaktır. Yargıda kalitenin artırılması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.
AL-REŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yener ise, Gökmeydan Mahallesi Dedelek Caddesi'ndeki Kentpark Konakları'nın 62 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu, 300 bin metrekarelik yeşil alanı olduğunu açıklayarak, "Sitemizde özel güvenlik sistemi var. 24 saat özel güvenlik görevlileri görev yapıyor. Kentpark Konakları'nı inşa ederken, deprem şartnamesine tamamen uyduk. Allah göstermesin, 7-8 şiddetinde bir deprem meydana gelse, binalarımızda çatlak bile olmayacağını garanti ediyoruz. Binalarımız prestijli, lüks konutlardır. Bugüne kadar 28 blok, 448 daire yaptık. 4 bloku adliyeye tahsis ettik, 24 bloktaki daireleri de vatandaşlara sattık. Adliye lojmanlarını ise, Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.