Afyon'daki patlamanın davası Eskişehir'de açıldı

Afyon’daki patlamanın  davası Eskişehir’de açıldı
Geçtiğimiz hafta ülkeyi yasa boğan Afyonkarahisar’daki mühimat deposunda meydana gelen korkunç patlamanın davası Eskişehir’de görülmeye başlandı. Patlama nedeniyle ilgilil büyük tartışmaların yaşandığı ülkede pek...

Geçtiğimiz hafta ülkeyi yasa boğan Afyonkarahisar'daki mühimat deposunda meydana gelen korkunç patlamanın davası Eskişehir'de görülmeye başlandı. Patlama nedeniyle ilgilil büyük tartışmaların yaşandığı ülkede pek çok uzman, eski askerler patlamanın nedeni olarak yanlış istifleme olduğunu iddia etmişti. Siyasiler arasında da büyük tartışmaların yaşandını acı olayla ilgili olarak hemen tahkikat başlatılmış, davanın görülmesi için Eskişehir seçilmişti. Yaşanan bu sürecin ardından tüm Türkiye'nin merakla beklediği davanın ilk duruşması Eskişehir'de yapıldı. Önceki gece geç saatlere kadar süren Askeri Mahkemede verilen ifadelere ve dava ile bilgilere Türkiye4de ilk defa İSTİKBAL ulaştı.
KOMUTANLAR ESKİŞEHİR'DE
5 Eylül gecesi Afyonkarasihar ilinde bulunan Şehit Uzmançavuş Mete Saraç kışlasındaki 500ncü istihkam ana depo komutanlığında meydana gelen ve 25 askerimizin feci şekilde can verdiği korkunç patlama olayı askeri yargıya taşındı. Ülkeyi derinden sarsan ve 25 ailenin ocağına ateş düşüren patlama olayının ardından ilk ifadelerin verilmesi için düğmeye basıldı. Depo Komutanlığında görevli üç rütbeli önceki gün Eskişehir'e gelerek Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama olayı ile ilgili ilk ifadelerini askeri mahkemeye verdi.
Olayın ardından Eskişehir 1nci Hava Kuvvet Komutanlığı bünyesinde yer alan Askeri Mahkemeye gelen 500 ncü istihkam ana depo komutanlğı 4ncü mühimat bölge komutanı Albay U.Ö. patlamadan son anda kurtulduğu iddia edilen üstteğmen T.A. ile Bölge mühimat komutanı Binbaşı A.D.nin ifade verme işlemi gece geç saatlere kadar sürdü. Taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanan komutanlardan Binbaşı A.D.nin tutuklanarak askeri cezaevine konduğu öğrenildi.
ŞOK EDEN İFADE
Askeri Mahkemede komutanların verdiği ifadelere de ulaşan İSTİKBAL korkunç olayda mühimatın depoya sıkıştırıldığı iddasına da tanık oldu. Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında 25 askerin görev yaptığı depoya Susurluk'tan kamyonlar dolusu mühimatın geldiği belirlendi. Kışladaki depoya yerleştirilmek üzere gönderilen mühimatın beş depoya yerleştirilmesi gerektiğini ifadesinde dile getiren Bölük Komutanı Binbaşı A.D.nin ancak 2 ayrı depoya istif yapıldığının söylediği iddia edildi.
İlk duruşmada Albay V.Ö ile üsteğmen T.A.nın da patlama olayı ile ilgili ifade verdikleri öğrenildi.
BOMBALAR ŞUNLARDI
Afyonkarahisar'ı cehenneme çeviren patlamanın ardından şehit olan 25 askerimizin GATA'da kimlik belirleme çalışmaları sürerken olay sırasında mühimat deposunda Susurluk'tan gönderilen bomba miktarının da duruşma tutanaklarına geçirildiği belirlendi. Komutanlardan alınan ifadelere göre depoda 248 ton el bombası ile 360 ton 175 milimetrelik obüs mermisinin bulunduğu ortaya çıktı. İlk duruşmada A.D. adlı Binbaşı tutuklanırken Albay V.Ö. ile üsteğmen T.A.nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldğı iddia edildi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.