AHPADİ’den anayasa değişikliği taleplerine tepki

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Derneği (AHPADİ) Başkanı Mehmet Ektaş, Memur Sen İl temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar’ın Anayasa’nın 41. Maddesi ile Anayasa’nın 24. Maddesinde değişikler yapılması için yaptığı basın açıklamalarına tepki gösterdi.
Eğitim Bir Sen’in açıklamasından, Ailenin Korunması başlığından kast edilenin LGBT bireyler olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Ektaş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ve Türk Medeni Kanunu’nun aileyi koruduğunun altınını çizdi. Ektaş, “Anayasa’nın 41’inci maddesi Ailenin korunması ve Çocuk Hakları başlıklıdır, bu konuda Devlete sorumluluk ve görev yükler. Türk Medeni Kanunun 2. Kitabı Aile Hukukuna ilişkindir. Medeni Kanunun Evlenme Ehliyeti ve Engelleri başlıklı İkinci ayırımında evliliğin kadın ve erkek arasında olduğu açıkça yazılıdır. Ülkemizde LGBT Bireylerinin evlenmelerine izin verildiği ya da verilebileceği iftira olduğu gibi, Milletimizin büyük çoğunluğunun sahip olduğu örf, adet ve inancımız buna müsaade etmez. Ancak, Sendika, sanki Anayasamız ve Medeni Kanunumuz LGBT bireylerin evlenmelerine yol açıyormuş gibi bir izlenim yaratarak toplumsal bir çatışma alanı oluşturup bunun üzerinden siyasi cephelerini tahkime çalışmakta, açıkça inanç istismarı yapmaktadır” diye konuştu.
“ANAYASAL SUÇTUR”
Eğitim Bir-Sen Ailenin Korunmasını yapay LGBT tartışmasıyla gündeme getireceğine Türk Aile Yaşantısını derinden sarsan gerçek gündeme sarılmasını gerektiğini aktaran Ektaş, İşsizlik, gelir adaletsizliği, ev sahibi olamama, yetersiz beslenme, kültürel ve sosyal etkinlere erişememe, çocuklara kaliteli eğitim imkanı sunamama gibi nedenlerle, aile için çekişmelerin ve sonucunda boşanmaların her geçen gün arttığını şiddetim dalga dalga yayılmakta olduğunu vurguladı.
Ektaş, "Ailenin Korunması, bu problemlerin çözülmesinden geçer. Ülkemizde 1980 Darbesinin zulmü olan eğitimde baş örtüsü yasağı, toplumumuzun tüm kesimlerinin çabası ve mücadelesiyle sorun olmaktan çıkarılmıştır. Bugün, hiçbir baş örtülü yurttaşımızın baş örtüsü nedeniyle eğitim hakkından, istihdam yoksun bırakılması, ayrımcılığa uğraması gibi sorunu yoktur. Eğitim Bir-Sen’in “İnanca Dayalı Kıyafet Özgürlüğü” söylemiyle baş örtüsü üzerinden yeniden istismar alanı açarak aslında başka hedeflere odaklandığı açıktır. İnanca dayalı kıyafet nedir? Talep nedir? İnanca dayalı kıyafet, okullara sarıkla mı gitmektir? İnanca dayalı kıyafet, okullara peçeyle mi gitmektir? İnanca dayalı kıyafet, okullara cüpbeyle mi gitmektir? İnanca dayalı kıyafet, okullara kandurayla mı gitmektir? İnnaca dayalı kıyafet, okullara kipa ile mi gitmektir? Anayasanın 42 ve Milli Eğitim Temel Kanununun ilgili maddelerinde, Eğitim Ve öğretim Faaliyetlerinin amaçları, ilke ve değerleri belirlenmiştir. Buna göre, Türk Milli Eğitimi, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleriyle yoğrulur, laik, bilimsel, Atatürk İlke ve Devrimleriyle şekillenir. Buna aykırı her talep, Anayasal suç olduğu gibi Türk Milletinin bütünlüğünü, ilke ve değerlerini hedef alan art niyetli anlayıştır” sözlerini kaydetti.
Kaynak: Haber Merkezi