Ahşap Atölyesi'ne katılımcılardan büyük beğeni

Ahşap Atölyesi'ne katılımcılardan büyük beğeni
Odunpazarı Belediyesi Ahşap Atölyesi, yıl sonu sergisi açtı.

Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Müzesi’nde gerçekleşen sergide, oyma, yontma, kabartma, kıltestere tekniği ile yapılan yaklaşık 200 eser yer aldı. Sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanatı ve sanatçıyı destekleyen çalışmaları sürdürmek istediklerini belirtti.

Odunpazarı Belediyesi Gökmeydan Halk Merkezi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ahşap Atölyesi yıl sonu sergisi açtı. Tarihi Bölgede bulunan Ahşap Eserler Müzesi’nde gerçekleşen serginin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, atölye katılımcıları ile vatandaşlar katıldı. Sergide atölye katılımcıları tarafından 1 yıl boyunca oyma, yontma, kabartma, kıltestere tekniği ile yapılan; ahşap heykeller, ahşap rölyef çalışmaları ve ev dekorasyon ürünleri üzerine yaklaşık 200 eser yer aldı. Sergini sunumunu ise Sunuculuk Atölyesi’nden Özgül Özbil üstlendi.

“SANATI VE SANATÇIYI DESTEKLEYEN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Sergi açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı’nda sanatı ve sanatçıyı desteklemeye yönelik çalışmaları sürdürmek istediklerini söyledi. Sanatçılara ekonomik olarak katkı sunacak ortamı hazırlamak istediklerini ifade eden Başkan Kurt, “Aslında bunun kolay bir yolu vardı, ama insanlar 14 ve 28 Mayıs’ta bunu reddetti. Sosyal devleti; yoksulluğu, haksızlığı, adaletsizliği ortadan kaldıracak bir düzeni yüzde 52 istemedi. Geride kalan yüzde 48’in gücü de bunu değiştirmeye yetmedi. Bundan sonraki dönemlerde daha dikkatli olmamız lazım. Doları, avroyu, altını kimse tutamıyor. Bu iktidar devam ettiği sürece yokluk, yoksulluk bitmez. İnsanlarımıza, bunu her ortamda anlatmamız lazım. Sanatın konuşulması gereken bir noktada bunu içimiz yandığı için söylüyoruz. Kendi adımıza, özel olarak istediğimiz bir şey yok. Sistem kötü gidiyor, 5 yıllık sürecin daha ilk haftasındayız. Bundan sonrasını Allah korusun. Kötü günler için hiç değilse bu kurslara katılın, meslekleri öğrenin. Bütçenize katkıda bulunursunuz. Biz bunun için çalışıyoruz. bu konuda mücadele etmeye de devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımın eline sağlık. Hocamız Gürkan Erdoğan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kurt, konuşmasının ardından katılımcılar ile beraber sergiyi gezdi. Eser sahiplerinden, eserler hakkında bilgi aldı. Odunpazarı Belediyesi Ahşap Atölyesi Sergisi, katılımcılardan tam not aldı.

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri, 16 Haziran Cuma günü Adalar’da yıl sonu sergisi açacak. Bu sergi, 17-18 Haziran tarihleri arasında sergilenmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.