AKP'LILERI YALANLADI

AKP’LILERI YALANLADI
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin teknik biriminin Eskişehir’deki havaalanına 124 kişilik A-319 tipi uçaklarla uçuş yapılmasını uygun gördüklerini belirterek, kendilerinin Eskişehir’e başka tip uçakla...

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin teknik biriminin Eskişehir'deki havaalanına 124 kişilik A-319 tipi uçaklarla uçuş yapılmasını uygun gördüklerini belirterek, kendilerinin Eskişehir'e başka tip uçakla gelmelerinin mümkün olmayacağını söyledi.
Eskişehir'deki pist için "uzun-kısa ya da dar-geniş" şeklinde bir görüş belirtmesinin anlamlı olmadığını anlatan Kotil, "biz uçuş düzenleyeceğimiz yerdeki pisti inceler ve ona göre karar veririz. Eskişehir için de A-319 tipi uçaklar uygun görüldü. Bu uçaklarla geleceğiz.
Daha büyük kapasiteli uçaklarla gelmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.
Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda simülatör ve uçuş eğitimlerini tamamlayarak bröve takmaya hak kazanan pilotlara brövelerinin takılması töreni için Eskişehir'e gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, tören sonrası gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.
THY Yönetim Kurulu olarak Eskişehir-İstanbul arası sefer düzenlemeye karar verdiklerini ve gerekli planlama çalışmalarının halen devam ettiğini söyleyen Kotil, önceki yıllara oranla havayolu ulaşımına talebin büyük ölçüde arttığına dikkat çekti. "Bir ülkede hava ulaşımına olan talebin artış oranı o ülkenin büyüme hızının her zaman en az iki katıdır" diyen Kotil, daha önce yapılan ancak yeterli talebin olmaması nedeniyle kaldırılan Eskişehir-İstanbul uçak seferlerinin bu kez yeterli talebi göreceğine inandıklarını aktardı.
Esas amaçlarının Eskişehir'i havayoluyla yurt dışına bağlamak olduğunu söyleyen Temel Kotil, "ülkemiz ve ekonomimiz geliştikçe hava ulaşımına olan talep giderek artıyor. Birkaç yıl önce atıl vaziyette duran havaalanları artık çalışmaya başladı. Bilet fiyatlarını da makul bir seviyeye çektiğimizde talebin çok daha fazla artacağına inandığını söyledi.
Anadolu Üniversitesi havaalanı pisti ile ilgili olarak şehirde uzun zamandır tartışmaların yaşandığının belirtilmesi üzerine konuşan Kotil, kendisinin Eskişehir'deki pist için uzun ya da kısa diye bir görüş belirtmeyeceğini söyledi. Kotil, "biz ilgili yerdeki havaalanı pistini inceler ve oraya göre uçak belirleriz. Arkadaşlar Eskişehir için de 124 kişilik A-319 tipi uçakları belirlemişler. THY olarak Eskişehir'e bu uçaklarla gelip gideceğiz" dedi.
A-319 tipi uçakların A-320 ve A-321 tipi uçakların sağladığı performansı sağladığını ve Avrupa'nın bir çok noktasına bu uçaklarla uçuş yapabildiklerini söyleyen Kotil, Eskişehir'den yurt dışına yapılacak seferlerin de aynı tip uçaklarla yapılacağının altını çizdi.
Türk Hava Yolları'nın Eskişehir'e daha büyük kapasiteli uçaklarla, örneğin 160-180 kişilik uçaklarla gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Kotil şu cevabı verdi:
"Bakın ben Eskişehir'e THY daha büyük uçakla gelmez demiyorum, gelemez diyorum. Çünkü bir uçağın hangi tip piste ineceğini üretici firma belirler. Biz THY olarak işletmeci bir firmayız. Teknik konular farklı. THY'nın ilgili birimi, Eskişehir'deki pistin uzunluğuna, genişliğine, mukavemetine baktı ve gerekli kararı verdi. Bu piste A-319 tipi uçak iner, şeklinde karar verildi. THY de yalnızca bu tip uçakla Eskişehir'e gelip gidecek. Daha büyük kapasiteli uçakla gelmeyiz, gelemeyiz."
AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli de, kendisinin de en başından beri piste göre uçak belirlenmesi gerektiğini savunduğunu söyledi. "Bizim havaalanımıza her Airbus 319 değil, THY'nin elindeki 319'lar inebilir" diyen Sürmeli, "THY'nin Eskişehir'e sefer düzenleme kararı vermesinin ardından yaptığım açıklamada THY'nin hiçbir şekilde risk almayacağını ve Eskişehir'e A-319 tipi uçaklarla geleceğini tahmin ettiğimi söyledim.
Buradan bir kere daha yineliyorum; THY'nin elinde bulunan A-319 tipi uçaklarla isteyen firma istediği zaman, yani 7 gün 24 saat gelebilir. Havaalanımız uygun şartlardaki her türlü uçağa hizmet vermeye hazırdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.