"ARTIK EVLERİMİZİ VERİN"

“ARTIK EVLERİMİZİ VERİN”
Şeker Mahallesi Otobüs Terminali arkasına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Tepebaşı Beyediyesi tarafından yaptırılan 644 konutluk Sıraevler Toplu Konut Projesi’nden hak sahibi olan bir grup vatandaş, sıkıntılarının...

Şeker Mahallesi Otobüs Terminali arkasına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Tepebaşı Beyediyesi tarafından yaptırılan 644 konutluk Sıraevler Toplu Konut Projesi'nden hak sahibi olan bir grup vatandaş, sıkıntılarının giderilmesi için Atatürk Caddesi'nde bulunan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplandı.
Burada mağdur olan hak sahipleri adına açıklama yapan Rukiye Sefa, konutların fesh edilen müteahhit firma tarafından ayıplı malzeme ve kötü işçilikle inşa edildiğini ileri sürerek, "Maddi ve manevi bakımdan çok zor durumda bulunan 644 aileye bir an önce konutları bu haliyle teslim edilmeli.
Kalan borcun sabitlenerek ödenmesi, defalarca kez teslim tarihi verilmesine rağmen henüz konutların teslim edilmemesi sebebiyle toplam borçtan belli oranda indirim yapılmalıdır Konutların geri ödemesinin 2 ay sonra başlaması yerine daha ileri bir tarihte başlaması sağlanmalıdır. Bizler haklı taleplerimizi her platformda haykırmaya devam edeceğiz. Biz anlaşmazlığın çözümünden yanayız" dedi.
4 Mayıs cuma günü TOKİ Başkanı ile yaptıkları toplantıda, bu taleplerini kendisine de ilettiklerini anlatan Sefa, "Kendileri de konutların geri ödemesinin 6 ay sonra başlaması talebinin kabul edilebileceğini, diğer isteklerin ise TOKİ hukukçuları ile Sıraevler konut sahipleri arasında bulunn bir hukukçu arasında yapılacak görüşmeler sonunda açıklığa kavuşturulabileceğini söyledi.
Eğer bir çözüm sağlanmadığı takdirde hukuksal haklarımız saklıdır. Bu hukuk mücadelesinde de büyük olasılıkla haklılığımızı ortaya çıkaracaktır. Dünden bugüne kadar tek hedefimiz, gecikmeden ve ayıplı imalattan kaynaklanan zararlarımızın uzlaşma yoluyla tazminidir. Bu hususta da Toplu Konut İdaresi kaynaklarının kullanım şekline ilişkin yönetmeliğinin 27. maddesi, TOKİ'ye yetki vermektedir" diye konuştu.
Vatandaşlar, daha sonra merkez içine girip, AK Parti yetkilileri ile görüşmek istedi. Parti görevlilerinin şuanda merkezde yetkili olmadığını söylemesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Partiden randevu alan vatandaşlar, daha sonra Seçim Koordinasyon Merkezi'nden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.