"Artık laf değil, icraat bekliyoruz!"

“Artık laf değil, icraat bekliyoruz!”
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane girişinde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası, Türk Sağlık- Sen ile Eskişehir Tabip Odası başkan, yönetici ve üyeleri Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen...

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane girişinde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası, Türk Sağlık- Sen ile Eskişehir Tabip Odası başkan, yönetici ve üyeleri Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen toplantısına katılarak açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanını da protesto ettiler.
Sendika ve Oda üyeleri adına söz alan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, 13 Mart tarihinde iş bırakma eylemini hayata geçireceklerini hatırlatarak, yandaş sendika sayesinde sağlık çalışanlarının adeta kan ağladığını söyledi. Şube başkanı Kararman, "Çalışanlar artık somut adımlar atılmasını istiyor. Hayata geçen uygulamaları görmek istiyor. İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı talep ediyoruz. Malum sendikanın ihaneti ile toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan tüm kamu çalışanlarının hakkı olan ek zammı istiyoruz. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılarak emeklilikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamak istiyoruz. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermelidir. Bizlerin artık kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere artık tahammülü yok. Sağlık çalışanları icraat görmek istiyor, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedir" dedi.
Hastanenin Mermer salonu girişinde toplanan sağlık çalışanları adına söz alan Sağlık Emekçileri Sendikası şube başkanı Yalçın Mutlu da açıklamasında yapılacak iş bırakma eylemi hakkında bilgi verdi. Sendika şube başkanı Mutlu, "Laf değil icraat istiyoruz. 14 Mart Tıp bayramı arifesinde tüm kurumlarda iş bırakma eylemini hayata geçireceğiz. 14 Mart günüde aile hekimliğindeki nöbetleri tutmayacağız. İş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilebilmesi için gerçekleştireceğiz. Biz tüm vatandaşlarımız için, ücretsiz, eşit, ulaşabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inanıyor ve vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz" diye konuştu. Düzenlenen tepki ve çağrı eylemi yapılan basın açıklamalarının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.