Ataç'tan işçilere destek

Ataç’tan işçilere destek
Geçtiğimiz hafta Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir ambalaj fabrikasının, işçilerini, sendikalaşması nedeniyle işten çıkarması iddiası üzerine bölgede toplanan işçiler eylemlerine devam ediyor. Eylemde 7’inci...

Geçtiğimiz hafta Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir ambalaj fabrikasının, işçilerini, sendikalaşması nedeniyle işten çıkarması iddiası üzerine bölgede toplanan işçiler eylemlerine devam ediyor. Eylemde 7'inci günlerini tamamlayan işçilere Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta destek verdi. Eylem bölgesine giderek işçileri olay yerinde ziyaret eden Ahmet Ataç, yasal sürecin hakları daha da netleştireceğini vurguladı. Bu dönemde kimsenin işini kaybetmesini istemediklerini söyleyen Ataç, son zamanlarda bu tip olaylarla sık sık karşı karşıya kalındığını vurguladı.
Hükümetin sendikalaşmaya bakışı ortada
Yaptığı konuşmada, öğrenci hareketlerine de değinen Ataç, " Öğrencilerin yaptıkları eylemlerde haklılığı bile olsa haksız gibi gösteriliyor. Ücretsiz parasız eğitim isteyen öğrenci suçlu gibi görünüyor. Bu dönemde ülke çok farklı şeyler yaşamaya başladı. Hükümetin sendikalaşmaya, sivil örgütlenmeye, öğrencilere bakış açısı açıkça ortada" dedi.Belediye'ye her gün 50 kişiden en az 40'ının iş başvurusu için geldiğine de dikkat çeken Ataç, şunları söyledi: " Belediyenin istihdamı sağlamak gibi bir görevi yok ama insanlar çaresiz oldukları için nereyi sıcak bulursa oraya müracaat ediyor. Hükümetin bu konularda yapıcı bir çabası yok. İşverenlerle görüşüp aracı olmaya çalışacağız ki hiç kimse işsiz kalmasın."
Kazanasıya kadar devam
Selüloz-İş Genel Başkan Yardımcısı İlhami Atak'ta yaklaşık 7 yıldır burada örgütlenme mücadelesi verdiklerini söyledi. Mayıs ayında örgütlenme sürecini tamamladıklarını belirten Atak, işverenin doğru yolda olmadığını gördüklerini belirterek, " Mücadelemizi kazanasıya kadar devam ettireceğiz. Yaptığımız eyleme inanılmaz destek aldık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.