"Atatürk olmasaydı Irak'tan beter olurduk"

"Atatürk olmasaydı Irak’tan beter olurduk"
Hilafetin Kaldırılması ve Öğrenim Birliği Yasası’nın kabul edilmesinin 83ncü yıldönümü dolayısı ile gerçekleştirilen etkinler içerisinde Eskişehir’e davet edilen Yekta Güngör Özden Eskişehirlilere bir konferans verdi.Anayasa...

Hilafetin Kaldırılması ve Öğrenim Birliği Yasası'nın kabul edilmesinin 83ncü yıldönümü dolayısı ile gerçekleştirilen etkinler içerisinde Eskişehir'e davet edilen Yekta Güngör Özden Eskişehirlilere bir konferans verdi.
Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden Cumhuriyet ve Atatürk üzerine yaptığı konuşmasında oldukça çarpıcı sözler sarf etti.
Kurtuluş Savaşının verildiği yıllarda, Atatürk'ün orduların başında bulunmasının, ülkeyi bugüne getirdiğini söyleyen Özden; Eğer Atatürk olmasaydı, Irak'dan beter olurduk" dedi.
ESKİŞEHİR'E ÖVGÜ
Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yüzlerce kişinin izleyici olarak katıldığı konferansa Eskişehir değerlendirmesiyle başlayan Özden, Belediye Başkanı Büyükerşen'e de övgüler yağdırdı. Eskişehirliler bu konuda şanslı olduğunu söyleyen Özden; "Sanatçı bir belediye başkanınız var. Gerçekleri söylüyorum, Eskişehir bir açık hava müzesi gibi olmuş. Sanatın olduğu yerde de karanlık ve kötülük olmaz" diye konuştu.
UFKUMUZ GİDEREK DARALIYOR
Konuşmasında daha sonra Atatürk'ün önemine değinen Yekta Güngör Özden Mustafa Kemal'in değerini bilmemekten kaynaklanan kötülük ve sıkıntıların yaşandığını söyledi. Özden; "Arkasından gidilen kişilerin kaypaklıkları yüzünden ufkumuz giderek kararıyor. Bu son yıllarda epey arttı. Üstelik öyle bir basınımız var ki, dışarıdan düşman aramaya gerek yok. Bilim adamlarımızdan anayasa profesörlerimizden ses çıkmıyor. Ancak bu sistem yıkılırsa hepimiz altında kalırız" dedi.
GENÇLER YURT DIŞINA
GİTMEK İSTİYOR
Özden konuşmasının devamında gençlerin bugünkü koşullardaki yaşamını ve hedeflerini anlattı. Özden; "Ulusal Kurtuluş Savaşından önce yalnızca 238 kız okula gidiyordu. Son derece zor şartlarla savaşı kazanıp bugünlere geldik. Bugünkü gençler böyle ışıklı salonlarda rahat koltuklarda ders görüyorlar. Fakat bu gençliğin nasıl yetiştiğine bir bakalım. Bütün dertleri yurt dışına gitmek ya da ev almak, araba almak, çalıştığı yerde en yüksek maaşı almak. İstedikleri tek şey bu. Ben ilk okulu 5 yıl gaz lambası ile okudum. İkinci dünya savaşı yıllarında çaya şeker yerine üzüm attığımız günleri yaşadık. Ama o günler için kendisini eleştiren gençelere İsmet İnönü'nün verdiği çok güzel bir cevap vardır. "Ben sizi ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım" demişti" diye konuştu
TÜRBANI KAFAYA DEĞİL
BEYİNE SARIYORLAR
Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden konuşmasında daha sonra, din üzerinden siyaset yapıldığını iddia etti. Özden bu konuda da şunları söyledi; "Bazıları da türban yalanıyla siyaset yapıyorlar. Aslında onların savundukları şey insanların kafalarını değil beyinlerini sarıyor. Ben bunların bir çoğunun Allah'a inandıklarına bile inanmıyorum. Her türlü yolsuzluğu yapacaksınız, gözünüz kadınlarda olacak sonra da en büyük müslüman kesileceksiniz. Böyle şey olmaz"
O OLMASAYDI IRAK'TAN
BETER OLURDUK
Atatürk'ü karalayanların çoğaldığına dikkat çeken Yekta Güngör Özden, kendisini Atatürk'le bile kıyaslayanların olduğunu iddia etti. Atatürk'ün ülke için önemine değinen Anayasa Mahkemesi eski başkanı Özden şu ifadeleri kullandı; "Terbiyem elvermiyor ama bunları söyleyeceğim. Atatürk'ü beğenmeyenler, kendilerini Atatürk'le kıyaslayanlar var. Hatta bugünkü başbakan mı, yoksa Atatürk mü diyerek anket yapanlar bile oluyor. Bugünkü başbakan kim, Atatürk kim? Hiç böyle bir kıyaslama olabilir mi? Bugün Irak'ın halini görüyorsunuz. Her gün yüzlerce kişi ölüyor. Ve bizim ülkemizde de neredeyse savaşa girmeyi iyi bir şey olarak gösterenler var. Bugün Irak'ın bir Atatürk'ü olsaydı o ülke bu hale mi gelirdi? Birinci Dünya Savaşı sonrasında Atatürk olmasaydı, Türkiye'nin hali Irak'ın bugünkü halinden çok daha kötü olurdu. Ama Atatürk 54 etnik gurubu bir arada tutabilmeyi başardı. Kimi terbiyesiz, ahlaksız korkaklar Atatürk'ü eleştirmeye kalksalar da, onun kıymetini bütün dünya biliyor. Benim her zaman savunduğum ve her yerde söylediğim bir düşüncem var. 'Büyük Tanrı'nın, bu ülkeye en büyük armağanı Mustafa Kemal Atatürk'tür.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.