AÜ bir ilke ev sahibi oluyor

AÜ bir ilke  ev sahibi oluyor
Anadolu Üniversitesi; Türkiye’de ilk defa yapılacak olan ’37. Avrupa Öğretmen Eğitimi Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. 25-29 Ağustos tarihleri arasında; Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek...

Anadolu Üniversitesi; Türkiye'de ilk defa yapılacak olan '37. Avrupa Öğretmen Eğitimi Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. 25-29 Ağustos tarihleri arasında; Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan kongre; dünya çapında bir öneme sahip.
35 farklı ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer alacağı kongreye; pek çok farklı ülkeden dinleyicinin de katılması bekleniyor. 'Avrupa Öğretmen Eğitimi Derneği' tarafından düzenlenen yıllık kongreler arasında en büyüğü olan ve bu sene 37.si Türkiye'de düzenlenen kongre; 'Avrupa Birliği Komisyonu'ndan da konukları ağırlayacak.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
'Avrupa Öğretmen Eğitim Derneği' ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen kongre, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Her yıl Avrupa'nın değişik bir ülkesinde farklı bir üniversitede yapılan kongre; bu yıl ilk defa Anadolu Üniversitesi'nde düzenleniyor. 10 yıldır dernek üyesi olan ve 'Eğitim Yönetimi ve Liderliği Çalışma Grubu' nda eş başkanlığını sürdüren, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esmahan Ağaoğlu bunun sebeplerini şöyle açıkladı: 'Avrupa Öğretmen Eğitimi Derneği tarafından düzenlenen bu kongrelerin ülkenizde yapılabilmesi için uzun süreli olarak derneğe üye olmanız gerekiyor. 10 yıldır dernek üyesiyim. 5 yıldır da eş başkanlık yapıyorum. Avrupa Birliği ile ilişkileri çok kuvvetli olan bu dernek, eğitim ve öğretmen yetiştirmeyle ilgili tüm konularda yetkin. Kongrenin bu sene bizim üniversitemizde yapılıyor olması, çok güzel.'
ÇALIŞMA GRUPLARI
14 alt çalışma grubuna sahip olan 'Avrupa Öğretmen Eğitimi Derneği'nin çalışma gruplarından bazıları şöyle: Eğitim Yönetimi ve Liderliği, Özel Eğitim ve Kaynaştırma, Okulöncesi ve İlköğretim, Bilim ve Matematik, Global Eğitim, Eğitimde Program Geliştirme, Öğretmenlerin Sürekli Meslek Gelişimi, Hizmet İçi Eğitim vb.
5 gün sürecek olan kongrede, bildiri sunacak olan yaklaşık 200 akademisyen diğer katılımcılarla birlikte, öğretmen eğitiminin tümünü kapsayacak şekilde çalışmalar yürütecek. Öğretmen eğitimini kendi çalışma alanlarında derinlemesine tartışacak olan akademisyenler kongre boyunca devam edecek olan workshoplar ile Avrupa Birliği destekli, çok uluslu yeni projeler geliştirebilmek için çalışacak.
'Dünya Öğretmen Eğitimi Dernekler Federasyonu' üyelerinden; Amerika ve Avustralya temsilcileri de 37.si düzenlenen 'Avrupa Öğretmen Eğitimi Kongresi' nde bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.