AÜ'de host ve hosteslik bölümleri açılacak

Aܒde host ve hosteslik bölümleri açılacak
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Türk Hava Yolları (THY), uçaklarda yolcular ile ilgilenen kabin görevlilerini yetiştirmek üzere Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde ’Host ve Hosteslik Bölümü’ açmayı kararlaştırdı. AÜ...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Türk Hava Yolları (THY), uçaklarda yolcular ile ilgilenen kabin görevlilerini yetiştirmek üzere Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde 'Host ve Hosteslik Bölümü' açmayı kararlaştırdı.
AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli ile görüşen THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, Host ve Hostes Okulu'nun açılması talebinin kabul edildiğini söyledi. Bu konuda çalışmaların başladığını belirten Cavcar, Fransa'da hosteslik eğitimi almış olan 2 öğretim elemanında içerisinde bulunan 4 kişilik bir ekip oluşturduklarını kaydetti. Mustafa Cavcar, önümüzdeki haftalarda THY ekibiyle bir araya gelinip; araç, gereç ve ekipman ile ilgili tespitlerde bulunulacağını açıklayarak, "Anadolu Üniversitesi olarak hosteslik eğitimini verebilecek öğretim elemanlarına sahibiz. Bölüme alınacak öğrenci sayısının, 20 kişiyi geçmeyeceğini tahmin ediyorum. Bu konu, gerekli araç ve gerecin tespiti, maliyeti ve efektif kullanımı ile ilgili hesaplamalar yapıldıktan sonra kesinliğe kavuşacaktır. Bölüme öğrenciler, büyük bir olasılıkla ÖSS sistemi ile alınacak. Host ve Hosteslik Bölümü'ne öğrenciler; psikoloji, iletişim, diksiyon gibi özelliklere sahip olması gerektiği için de eşit ağırlık puanı ile alınacaklardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.