Bağışıklığınızı geri kazandıracak besin: Bakliyat

Bağışıklığınızı geri kazandıracak besin: Bakliyat
Gıda Mühendisi Ece Duru, “Baklagilleri, haşlamış ürün seçenekleriyle öğünlerde kullanarak kısa zamanda lezzetli ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz” dedi.

Yaz mevsiminin gelişi ve hava sıcaklıklarında yaşanan artışlar, beslenme düzeninde bazı değişiklikleri meydana getiriyor. Bakliyat gibi uzun süre pişen gıdaların tüketiminde yaşanan düşüş dolayısıyla sağlıksız atıştırmalıklara eğilim artıyor.

Mucize yiyecek: Baklagiller

Beslenme uzmanları; yaz aylarında fit gözükmek için diyet yapan kişilere sağlıklı beslenmeyi ihmal etmemeleri ve dengeli beslenmeye daha çok özen göstermeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Özellikle yüksek sıcakların görüldüğü dönemde günlük öğünlerinde sağlıksız seçenekleri tercih edenlerin bağışıklık sistemi düşüyor ve hastalıklara yakalanma riski artıyor.

Gıda Mühendisi Ece Duru, “Lif açısından zengin ve iyi bir protein kaynağı olan bakliyatlar, tok kalmanıza yardımcı olur ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler. Salatalarınıza, haşlanmış nohut, börülce veya barbunya ekleyebilirsiniz veya haşlanmış nohutları fırınlayarak falafel yapabilir, salatalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Haşlanmış buğday ve nohut ile hızlı bir şekilde soğuk ayran aşı çorbası yaparak gün boyu tok kalabilirsiniz. Baklagilleri, haşlamış ürün seçenekleriyle öğünlerde kullanarak kısa zamanda lezzetli ve sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.