Başarı üzerine başarı

Başarı üzerine başarı
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü öğrencileri 16 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen 5. Profesyonel Ses Yarışması’ndan üç ödülle döndü. Profesyonel Ses Yarışması’nda Şan Bölümü 2. sınıf öğrencisi...

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü öğrencileri 16 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenen 5. Profesyonel Ses Yarışması'ndan üç ödülle döndü. Profesyonel Ses Yarışması'nda Şan Bölümü 2. sınıf öğrencisi Deniz Yetim birinci seçilirken, son sınıf öğrencisi Seçil Eyilikeder mansiyon ödülüne, 3. sınıf öğrencisi Mahir Kat ise artistik başarı ödülüne layık görüldü.
Deniz Yetim yarışmaya W.A. Mozart'tan Porgi amer ve Turandot Liv aria ile katılırken, Seçil Eyilikeder yarışmada W.A. Mozart'ın La Clomonza di Tito operasından Sextus'un ariası ve Jules Massenet'in Werther operasından Chorlette' in ariasını, Mahir Kat ise Cosifantutte operasından Gulielmo'nun ve Carmen operasından Escamilio'nun ariasını seslendirdi.
Ankara Üniversitesi'nden ses uzmanı Prof. Dr. Gürsel Dursun' un başkanlığındaki Profesyonel Ses Derneği'nin düzenlediği yarışmanın jürisinde opera sanatçısı Müveddet Günbay, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Öğr. Gör. Başak Büyükuğurlu, Oylum Erdayı, Pekin Kırgız, Gürçil Çeliktaş, Müfide Özgüç Cumhur, İpek Böler, Tuncay Kurdoğlu ve Sibel Jagoda yer aldı.
Yarışmanın jüri üyeleri arasında da yer alan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Öğr. Gör. Başak Büyükuğurlu, Profesyonel Ses Yarışması'nın Türkiye'de önemli yarışmalardan biri olduğunu, jüri üyelerinin dalında en iyi isimler olduğunu söyledi.
Jüri üyelerinin Anadolu Üniversitesi'ne karşı çok ciddi beğenileri olduğunu dile getiren Büyükuğurlu, jüri üyelerinin, yarışmaya katılan Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin hepsinin ileride çok iyi yerlere gelip önemli isimler olacaklarını söylediklerini ifade etti.
Büyükuğurlu, " Bütün bunları dalında en iyi isimlerden duymak bizim için gurur vericiydi" diye konuştu. Ayrıca, geçen yıl ilk mezunlarını veren Şan Bölümü'nün yeni bir bölüm olmasına rağmen kazandığı bu başarının ciddi bir durum olduğunun da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.