Belediye yasaların önüne geçiyor

Belediye yasaların önüne geçiyor
Türk Patent Enstitüsü Yetkili kurumu olan Mega Patent’in kurucusu Soner Çam, esnaflara tebliğ edilen iş yeri ismi değiştirilmesi konusunda bir açıklama yaptı.Bu tebligatları yapan ilgili belediyenin kanunların önüne geçtiğini...

Türk Patent Enstitüsü Yetkili kurumu olan Mega Patent'in kurucusu Soner Çam, esnaflara tebliğ edilen iş yeri ismi değiştirilmesi konusunda bir açıklama yaptı.
Bu tebligatları yapan ilgili belediyenin kanunların önüne geçtiğini söyleyen Çam, bu konuda yasaların açık olduğunu, bu yasalara rağmen belediyenin böyle bir tebligat yaptığını söyledi. Bu tebligatın tamamen yasalara aykırı olduğunu ve ilgili belediyenin de bu yasanın önüne geçtiğini söyleyen Çam, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.
Markaların korunmasına dair ilgili yasanın 27 Haziran 1995 günü yürürlüğe girdiğini hatırlatan Mega Patent Kurucusu Soner Çam, esnafa yapılan böyle bir çağrını küreselleşmeye de aykırı olduğunu belirtti. Soner Çam, tebligatın esnaflar arasında panik yaratmaması gerektiğini de hatırlatarak, tüm isimlerin kanunen koruma altında olduğunu bir kez daha hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.