Bilmece gibi patlama

Bilmece gibi patlama
Teksan Sanayi Bölgesini savaş alanına çeviren ve dört işçinin feci şekilde yanarak can verdiği patlama olayının ilk ifadeleri verildi.Geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen Melik Duran (27), Ahmet Uysal (23), Umut Küçükarabacı...

Teksan Sanayi Bölgesini savaş alanına çeviren ve dört işçinin feci şekilde yanarak can verdiği patlama olayının ilk ifadeleri verildi.
Geçtiğimiz Haziran ayında meydana gelen Melik Duran (27), Ahmet Uysal (23), Umut Küçükarabacı ile 22 yaşındaki İsmail Tünel'in hayatını kaybettiği korkunç patlama olayının ilk duruşmasında anlatılanlar mahkeme başkanını bile çileden çıkardı. Çözülmesi çok zor bir bulmaca gibi ifadelerin verildiği olayda tutuklu sanıklardan Zafer A.ile tukuksuz yargılanan Vasfi Ö.nün verdiği ifadelerde işyerindeki ürünlerin patlayıcı özelliğinin bulunmadığı iddia edildi. Olayın ardından tutuklananak cezaevine konan işyeri sorumlusu Zafer A.nın tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından red edildi. İşyerindeki patlamanın yaşandığı sırada Ankara'da olduğunu söyleyen zanlı Zafer A., "Robot ve yapay zeka üretimi üzerine çalışan bir firmanın projelerini hazırlıyoruz.Malzemelerin aslını tam bilmiyorum. Beş ayrı malzemeyi paketleyen makine sistemi yapıyordu. Bazı makinaları dışarıdan alır birleştiririz. Patlamanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Sistemi kurup daha sonra adrese servis yapıyorduk. Sözleşme yaparken ürünlerin patlayıcı ve yanıcı madde olmadığı belirtildi. Ürünlerin patlayıcı ve yanıcı madde olmadığına dair çeşitli kurumlardan alınmış belgeler mevcut. Ayrıca ürünlerin Uluslararası taşıma izni var. Belgelere inandık." dedi.
Duruşmaya tutuksuz katılan Vasfi Ö. de şirket müdürü olduğunu belirterek, "Patentli bir üründür. Yerleşerek kaya kırmakta kullanılıyor. Hedefimiz böyle bir ürünü uluslararası piyasaya sürmekti. Yanıcı ve patlayıcı değildir. Uluslararası belgelerle ispat edilmiştir. Analizleri de daha önceden yapılmıştır. Tüm belgeler mevcuttur.
Patlamanın nasıl ve neden kaynaklandığını ben de bilmiyorum. Hem de merak ediyorum. Biz sadece firmaya hammaddelerin gönderilmesini sağladık. Hammaddeler arasında karışıklık olmuş olabilir. Eti Bor'dan gönderilen maddelerde olabilir. Aralarında kristal şeker yoktu. Pudra şekeri bulunuyordu." diye konuştu.
Verilen ifadeler karşısında olayın neden kaynaklandığının çözülememesi mahkeme başkanını da hayrete düşürdü. Sürekli patlamanın asıl nedenini soran başkan daha sonra olayın daha geniş kapsamlı araştırılması için yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.
Duruşma, bilirkişiden gelecek rapor nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.))

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.