"Bizleri karşı karşıya getiriyorlar"

“Bizleri karşı karşıya getiriyorlar”
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Şenel, TBMM’de görüşülen Tam Gün Yasa Tasarısı’nın hekimleri yetersiz sürede muayene, daha fazla tetkik ve ameliyat yapmaya yönlendirdiğini söyledi.Dr. Şenel, bir grup sağlık...

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Şenel, TBMM'de görüşülen Tam Gün Yasa Tasarısı'nın hekimleri yetersiz sürede muayene, daha fazla tetkik ve ameliyat yapmaya yönlendirdiğini söyledi.
Dr. Şenel, bir grup sağlık çalışanı ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanınca açıklanan hekim ücretlerinin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını belirterek, söz konusu yasanın çalışanların ücretlerinde kalıcı ve emekliliğe yansıyan bir düzenleme içermediğini savundu.
Çıkarılmak istenen yasanın sağlık çalışanlarını geçinebilmek için 7 gün 24 saat çalışmaya zorlayarak hasta güvenliğini tehlikeye attığını öne süren Dr. Şenel, şöyle konuştu:
''Tam Gün Yasa Tasarısı hekimleri yetersiz sürede muayene, daha fazla tetkik ve ameliyat yapmaya yönlendirmektedir. Üniversitelerde ve eğitim hastanelerinde eğitimin kalitesini daha da düşürmekte, getirdiği mesleki sorumluluk sigortasıyla yerli yabancı özel sigorta şirketlerine yeni bir kazanç kapısı açmaktadır. Radyasyonla çalışan sağlık mensuplarının haftalık mesai sürelerini 25 saatten 35 saate çıkarmaktadır. Kısacası ne sağlık çalışanları ne de hastalar için hiçbir olumlu düzenleme içermemekte, tersine, büyük mağduriyetlere yol açmaktadır. Bu tasarıyla maalesef yine oldukça bilinçli olarak hastalarımız, hekimler ve sağlık çalışanları ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Tam Gün yasa tasarısına başından itibaren karşı çıktık.''
Açıklamanın ardından Dr. Şenel ve bir grup sağlık çalışanı, İl Sağlık Müdürlüğü yakınından geçen Porsuk Çayı'nda bota binerek üzerinde ''Sağlıkta aldatmacaya hayır'' yazan bir pankart açtı.
50 KİŞİ, TAM GÜN YASA TASARISI'NI PROTESTO ETTİ.
'Tam Gün Yasa Tasarısı il sağlık Müdürlüğü önünde de protesto edildi. İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kişi pankart açarak açıklama yaptalır. Eskişehir Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel tarafından okunan açıklamada "Bu yasa tartışmaları boyunca 'muayenehaneleri kapatıyoruz' gibi bir sloganın arkasına gizlenen gerçekleri, bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Sağlık Bakanı'nın açıkladığı hekim ücretleriyle ilgili kamuoyuna yansıtılan rakamlar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışanların ücretlerinde kalıcı ve emekliliğe yansıyan bir düzenleme içermemektedir. Sağlık çalışanlarını geçinebilmek için 7 gün 24 saat çalışmaya zorlayarak, hasta güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Hekimleri, daha fazla ve dolayısıyla yetersiz sürede muayene, daha fazla tetkik, ameliyat yapmaya yönlendirmektedir. Kısacası ne sağlık çalışanları, ne de hastalar için hiçbir olumlu düzenleme içermemekte, tersine büyük mağduriyetlere yol açmaktadır" denildi.
Mevcut tasarının acilen geri çekilmesini istediklerini ifade eden Şenel, eylemin hiçbir şekilde halka ve hastalara karşı olmadığını, hastaların herhangi bir zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEME İLGİ GÖSTERMEDİ
Sağlık örgütlerinin Tam Gün Yasa Tasarısı'na karşı çağrıda bulunduğu iş bırakma eylemi Eskişehir'de ilgi görmedi. Hastanelerde doktorların eyleme destek vermeyerek hastalarla ilgilendiği gözlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastanelerde görevli doktorların tamamına yakınının iş bırakma eylemine destek vermediğini, doktorların eyleme katılmadığını, bu nedenle sağlık hizmetlerinde bir aksama yaşanmadığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.