“Bu karanlık tablo tüm yurttaşların geleceğini karartacak”

“Bu karanlık tablo tüm yurttaşların geleceğini karartacak”
Eskişehir'deki bazı dernek ve sivil toplum Kuruluşları, Eskişehir Cem Evi önünde bir araya gelerek ‘okullarda imam’ projesine tepki gösterdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Veli Derneği, Eskişehir Alevi Dernekleri Platformu, Sivil toplum Kuruluşları, Eskişehir Cem Evi önünde bir araya gelerek ‘okullarda imam’ projesine tepki gösterdi.

Kurumlar adına konuşma yapan Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın, “Ne hakla; çocuklarımıza bir protokol çerçevesinde bu türden uygulamaları dayatıyorsunuz? Bizler çocuklarımızın bu baskıcı ve zulüm olan uygulamalara tabi tutulmasını istemiyoruz” dedi.

“LAİK VE ÖZGÜR EĞİTİM GELENEĞİNİ BOZUYORLAR”

Mahsuni Ilgın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere ülkemizde yürütme görevini yapan hükümet 2022-2023 eğitim öğretim yılında laik ve özgür eğitim geleneğini bozmak adına yeni uygulamalara imza atmaktadır. Öyle ki; eğitimde geçen yılları dahi mumla aratan bir dönemi ülkeye yaşatmaktadır. Din temelli eğitimi bu uygulama ile ilköğretimlere kadar indirgemiştir. Eğitimdeki bu türden din temelli gericileştirme hamleleri 28 Mayıs seçimleri biter bitmez hızlandırılmış, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere birçok ilimizde devlet okullarına pedagoji eğitimi almamış din görevlisi imamların derslere sokulması bunun en somut örneği olmuştur” diye konuştu.

“BU KARANLIK TABLO TÜM YURTTAŞLARIN GELECEĞİNİ KARARTACAK”

Ilgın, “Seçimden hemen sonra İstanbul’da Bilal Erdoğan’ın yönettiği bilinen TÜGVA’ya 237 okulun tahsis edilmesi, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında yapılan protokolle okullara “manevi danışman” adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi atanması eğitimde laiklik dışı eğilimlerin ve çok başlılığın artacağını da göstermektedir. Eğitimde yaratılan bu karanlık tablo ülkemizde yaşayan tüm yurttaşların geleceğini de karartacaktır” ifadelerine yer verdi.

“LAİKLİK TEMELİNE AYKIRI”

Ilgın, açlık sınırına da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Son yıllarda çocuklarımız okullarda musluklardan temiz olmayan suyu içip, kantinden bir tost dahi alamazken; kalabalık sınıflara mahkûm edilmişken, mesleki eğitim adı altında sermayeye çocuk işçi olarak sunulurken, ailesi zengin öğrenci ile yoksul öğrenci arasındaki eşitsizlik makası daha da açılmışken, eğitim emekçileri açlık sınırında ücretlere mahkûm edilmişken, 1 milyona yaklaşan atanmayan öğretmen varken, şimdi de eğitim dışında pedagoji dahi almamış ve görevleri camilerde hizmet veren İmamların çocuklarımızı bilinçsiz ve kontrolsüz eğitime tabi tutulması Laiklik temel ilkelerine aykırıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum