Bu ödenekle bu yatırımlar bitmez

Bu ödenekle bu yatırımlar bitmez
İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, 2007 Yılı I. Dönem Değerlendirme Raporunda, Eskişehir’deki yatırımların dönem sonu itibariyle Sektörlerine...

İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, 2007 Yılı I. Dönem Değerlendirme Raporunda, Eskişehir'deki yatırımların dönem sonu itibariyle Sektörlerine Göre, Yatırımcı Kuruluşlara Göre ve Mahalli İdarelere Göre bir değerlendirilmesinin yapıldığını söyledi.
Sektörlere göre yatırımlar incelendiğinde, çeşitli sektörlerde 245 adet proje bulunduğunun görüldüğünü belirten Erdoğan, "Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 972 milyon 60 bin 995 YTL.dir. 2007 yılında bu projeler için İlimize 122 milyon 670 bin 544 YTL ödenek ayrılmış olup, dönem sonuna kadar 4 milyon 447 bin 750 YTL harcama yapılmıştır. Fiziki gerçekleşme yüzde 16, Nakdi gerçekleşme yüzde 4 olmuştur" dedi.
Mahalli İdarelere ait toplam 232 adet proje olduğunu bildiren Erdoğan, "Bu projelerin toplam tutarı 738 milyon 848 bin 449 YTL'dir. 2007 yılında İlimize 228 milyon 28 bin 256 YTL ödenek ayrılmıştır. Fiziki gerçekleşme yüzde 36, nakdi gerçekleşme yüzde 15 olmuştur" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, yatırım programlarının henüz kesinleşmemesi ve yatırım döneminin başında olunması nedeniyle, bu dönemdeki harcama ve gerçekleşmelerin düşük görüldüğünü kaydederek, bundan sonraki dönemde gerçekleşmelerin artacağını sözlerine ekledi.
Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşlar projeleri ve yatırımlarını gerçekleştirirken karşılaştıkları sıkıntıları hakkında bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.