Bu otelin dünyada bir örneği daha yok

Bu otelin dünyada bir örneği daha yok
1934 yılında Eskişehir’de Fransızlar tarafından yapılan 12 beton silodan oluşan tahıl ambarı, Türk-Fransız ortaklığı ile modern bir otele dönüştürüldü. İbis oteller zincirine eklenen otelin önümüzdeki Nisan ayının...

1934 yılında Eskişehir'de Fransızlar tarafından yapılan 12 beton silodan oluşan tahıl ambarı, Türk-Fransız ortaklığı ile modern bir otele dönüştürüldü. İbis oteller zincirine eklenen otelin önümüzdeki Nisan ayının ilk haftasında hizmete gireceği belirtildi.
Tren Garı yanında, Haller Gençlik Merkezi karşındaki 12 beton silodan oluşan tahıl ambarı, 2 yıl süren çalışmalar sonunda 6 katlı,108 odalı ve 216 yataklı otel oldu. Yıllardır boş duran, tinerci ve alkolü kişilerin mekanı haline gelen beton siloları Büyükşehir Belediyesi Toprak Mahsuller Ofisi'nden (TMO) satın alıp otele dönüştürülmek üzere Afken şirketine verdi. Afken şirketi de Fransızların Accor firmasıyla ortaklaşa olarak burayı İbis oteller zincirine dahil etti.
Tahıl silolarını otele dönüştürme işini üstlenen Çakan İnşaat Limited Şirketi yetkilisi Kenan Çakan, 2 yıllık çalışmanın tamamlandığını belirtti. Çalışmaları Akfen-Accor ortaklığı adına yürüttüklerini kaydeden Kenan Çakan, bu ortaklığın Türkiye'de İbis adıyla toplam 60 otel yapacağını söyledi. Eskişehir'deki otelin buğday-arpa silolarının restore edilmesi sonucunda yapıldığını ifade eden Kenan Çakan, bunun dünyada başka bir örneğinin olmadığını vurguladı. Çakan şöyle dedi:
"Birbirleriyle bitişik olan 12 beton silo yıllarca tahıl ambarı olarak kullanılmış. İçerisinde değirmenler bulunuyordu. Bunları çıkartıp önce statik durumu inceleyerek yapıyı depreme dayanıklı hale getirdik. Ardından da çelik döşemeler yapılıp, beton yapıda pencereler açtık. Demiryolu kenarında bulunan binanın ses ve ısı yalıtımını da özel olarak yaptık. Otel bahçesinde kapalı yüzme havuzu, sauna ve spor merkezi bulunuyor."
Yaklaşık 2 yıl süren çalışma sonunda tahıl ambarından otele dönüştürülen İbis Otel'in önümüzdeki Nisan ayının ilk haftasında hizmete gireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.