Bu resmen saçmalık

Bu resmen saçmalık
Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı, sağlık hizmetinin acil ihtiyaç duyulacak bir hizmet olduğundan hareketle, personelin çağrıldığında en geç 30 dakika içinde gelebilecekleri mesafede ikamet etmeleri gerektiği ve bunun...

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı, sağlık hizmetinin acil ihtiyaç duyulacak bir hizmet olduğundan hareketle, personelin çağrıldığında en geç 30 dakika içinde gelebilecekleri mesafede ikamet etmeleri gerektiği ve bunun valiliklerce değerlendirilmesini istediği genelgeyle ilgili olarak, SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak, bu hükmün getirilmesiyle birçok durumun göz ardı edildiğini belirtti.
Büyük kentlerde ikamet eden sağlık çalışanlarının, evli olanların, çocuklu olanların birçok nedenden ötürü bu uygulamayla çok zor duruma düşeceklerini dile getiren Özkavak, özellikle çocuklu olan sağlık çalışanlarının, ikametlerini büyük ölçüde çocuklarının eğitimine göre belirlediğinin altını çizdi. Yıllardır Toplum Sağlığı Merkezleri, Acil ve 112'lerde çalışan sağlık emekçilerine dayatılan yıpratıcı geçici görevlerin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Özkavak, zaten çalışanların nöbet tuttuğunu ve nöbetleri sırasında acil sağlık hizmeti verdiklerini vurguladı.
İlgili hükmün uygulanması halinde, sorun yaratabilecek daha birçok konunun gündeme geleceğini söyleyen Özkavak, yapılması gerekenin, az sayıda çalışanla hizmetin yürütülmesi uygulanmasına son vermekle birlikte, idarenin, acil ihtiyaç ve icap hallerinde sağlık kuruluşuna çağırılacak personelin getirilmesi sorumluluğunu alması gerektiğini kaydetti. Diğer yandan mümkün olduğunca geçici görev uygulamasının kaldırılması gerektiğini savunan Özkavak, "Geçici görevlendirilmelerde adil olunmalı, oluşturulacak ortak listeye tıbbi ve çeşitli sosyal zorunluluklar dışında tüm çalışanlar katılmalı kısa sürelerde görevlendirilmelidir. Elbette bu şeffaf bir ortamda olmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.