Buruk karne sevinci

Buruk karne sevinci
Karne almasına 3 gün kala bindiği bisikletiyle okul servisine çarparak hayatını kaybeden ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mertcan Sağlam’ın sınıfında, karne gününde sınıf arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Vali...

Karne almasına 3 gün kala bindiği bisikletiyle okul servisine çarparak hayatını kaybeden ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mertcan Sağlam'ın sınıfında, karne gününde sınıf arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Vali Ali Fuat Güven İlköğretim 2/C sınıfında eğitim gören Mertcan Sağlam (8), 3 gün önce annesiyle birlikte alışverişe çıktığı esnada, Emek Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi'nde bir okul servis minibüsüne çarparak ağır yaralanmış, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.
Mertcan'ın eğitim gördüğü Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu'nda, 2006-2007 ders yılı sonunda düzenlenen karne dağıtım töreninde duygusal anlar yaşandı. Arkadaşlarını trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrenciler, Mertcan Sağlam'ın boş kalan sırasını çiçekle süsleyerek, üzerine alamadığı karnesini koydu. Sınıf arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.
Öğrencileri teselli etmeye çalışan Okul Müdür Yardımcısı Yılmaz Aytekin, her yıl olduğu gibi bir eğitim-öğretim yılının sonuna geldiklerini hatırlatarak, "Ancak, bu yıl karne dağıtım töreni, her zamankinden daha buruk geçiyor.
Çünkü, Mertcan arkadaşımız artık aramızda yok. Onun eksikliğini her zaman yüreğimizde hissedeceğiz. Bir elim kaza sonunda çok sevdiğimiz arkadaşımız Mertcan'ı kaybettik.
Bunun için gerçekten çok üzgünüz. Bizler bir ağacın dalları gibiyiz, bir aileyiz. Ancak, hayat yine devam ediyor. Yaz tatilinizi en iyi şekilde geçirmenizi diliyorum.
Okuldan çıkınca Mertcan'ın ailesini ziyaret etmeyi unutmayın" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.