Büyükşehir'de hararetli tartışma

Büyükşehir’de hararetli tartışma
Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı ilk oturumunda AKP’liler ile Büyükerşen tartışması yaşandı. 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 16 madde ilgili komisyonlara gönderildi. 17. maddede ise Eskişehirspor’a...

Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayı ilk oturumunda AKP'liler ile Büyükerşen tartışması yaşandı. 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 16 madde ilgili komisyonlara gönderildi. 17. maddede ise Eskişehirspor'a ayrılacak olan benzin istasyonunun bulunduğu bölge tartışıldı. Büyükerşen'in daha önce veto ettiği konu dün yine Mecliste ele alındı.
Konu ile ilgili görüşünü belirten Başkan Büyükerşen "Benzin istasyonunu yapacak olan kurum gerekli önlemleri almalı ve bu önlemlerin yeterli olup olmadığı yönünde bölgeye emniyet sarayı yapacak olan Emniyet Müdürlüğü ile Tusaş güvenliğin yeterli olup olmadığı konusunda rapor vermeli. Eğer bu rapor yetersiz yönünde olursa buraya ruhsat vermeyi asla kabul etmem" dedi.
Mecliste daha sonra AKP'liler gündeme 5 maddenin daha eklenmesi için önerge verdiler. Kent konseyinin kurulması, TMO binasının otel haline gelmesi, porsuktaki uygulamalar, özürlü hizmetli birimlerinin kurulması ve Büyükşehir Belediyesinin 1999 yılında aldığı gayri sıhhi müesseselerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili konular oy birliği ile gündeme alındı. Bu maddelerden porsuktaki uygulamaların görüşüldüğü sırada başkan Yılmaz Büyükerşen ile AKP'li meclis üyeleri arasında sıkı bir tartışma yaşandı. Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu porsukta yapılan çalışmaların uygun olmadığını gelecek yıllarda porsuk kıyı şeridine çakılan demir levhaların göçeceği iddiasında bulundu. AKP'liler bu konuyu incelemesi için uzman getirilmesini istedi. Bu isteğe oldukça sinirlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Siyasi baskı yaratarak istediğiniz raporu verdireceğiniz uzmanları getirmek istiyorsunuz" dedi.
AKP'lilere seslenen Büyükerşen "Bunu daha önce denediniz. Ama başarısız oldunuz. Bundan sonra da aynı başarısızlığa uğrayabilirsiniz. Fakat illa uzman istiyorsunuz bu uzmanlar mutlaka siyaseten belli bir yerlere bağlı değil üniversite ve meslek odaları gibi bağımsız kuruluşlardan olmalı. Böyle olursa ben her türlü denetime hazırım. Siz kendi kendinize savcı, hakim, yargıç olmak istiyorsunuz" diye konuştu. Büyükerşen'in bu sözlerine tepki gösteren AKP'li meclis üyeleri ise "Sizin bu tavrınızdan rahatsısız. Konuyu yine saptırıyorsunuz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.