Büyükşehir'in yasalara aykırı olarak yaptırdığı otel yeniden gündemde

İmar planlarında ‘’Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel Tesisler Alanı’’ olarak belirlenerek kamulaştırılan arazi üzerine yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak ‘’yap-işlet-devret modeli’’ ile yaptırılan otel gündemden inmiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen açma ruhsatının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine kapatılan otel yeniden açıldı.
Gerek plana, gerekse kamulaştırma amacına göre arazi üzerine ‘’Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere kütüphane, halk eğitim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans, kongre salonları, sinema, tiyatro ve opera, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri’’ ve benzeri tesislerin yapılması gerekirken yapılan otelin yeniden açılması yine tepki yarattı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin otelin açılmasında ısrar etmesine tepki gösterilirken ‘’Eskişehirlilerin sosyal ve kültürel tesislere ihtiyacı varken, bu amaçla kamulaştırılan arazi üzerine otel yaptırılması ve otelin açılması için olmadık yollara başvurulması olacak şey değil.
Büyükşehir Belediyesi sosyal ve kültürel tesisler yapmak için kamulaştırdığı arazi üzerine özel bir şirkete otel yaptırırken kendisi ihtiyacı için bina kiralıyor.
Şair Fuzuli Caddesi’nde bulunan bir binanın zemin katı dışındaki tüm katları Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandı. Önce Gençlik Merkezi olarak kullanılan bina şimdi de Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ek Hizmet Binası olarak kullanılıyor.
Büyükşehir Belediyesi, yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak yaptırdığı otelden ne kadar gelir elde ediyor?
Şair Fuzuli Caddesi üzerindeki bina için aylık ne kadar kira ödeniyor?
Büyükşehir Belediyesi, bina kiralayıp dünyanın kirasını ödeyeceğine otel yerine sosyal ve kültürel tesis yaptırsaydı daha iyi olmaz mıydı?’’ deniliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.