"Çankaya aydınlık kalsın"

“Çankaya aydınlık kalsın”
ADD Başkanı Azmi Kerman ile CUMOK adına Faik Dikmen’in yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:“Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Bizleri çağdaş değerlere kavuşturan büyük Atatürk’ün Çankaya’sı...

ADD Başkanı Azmi Kerman ile CUMOK adına Faik Dikmen'in yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Bizleri çağdaş değerlere kavuşturan büyük Atatürk'ün Çankaya'sı için seçim yapacağız. Çankaya, demokratik cumhuriyetimizin laiklik tacını bir bayrak gibi taşıyan ve Atatürk aydınlanmasının ışığını tüm yurda yayan simgemizdir. İçimizde tatlı bir heyecan, coşku, sevinç ve mutluluk olması gerekmez mi? Ne yazık ki; içimiz rahat değil, kaygılarımız yüksek, hatta endişeliyiz.
Nasıl endişeli olmayalım ki!
En çok birlikte hareket edilmesi gereken böyle bir seçimde iktidar uzlaşma aramamakta, sanki parti organlarına üye seçer gibi hareket etmektedir. Oysa cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma aranması ve halkın büyük çoğunluğunun onaylayacağı saygın bir kişinin seçimi, anayasal gerekliliktir.
Kayıtlı seçmenin yüzde 25'inin oyunu alarak, mecliste yüzde 65 çoğunluğu sağlayan iktidarın bu dayatması, demokrasi ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Bizler, cumhuriyet ve cumhuriyetin kurumlarıyla kavgalı, laikli içine sindirememiş, uzlaşma kültürüne yabancı ve halkın büyük çoğunluğunu temsil edemeyecek birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.