"Çete artığı, bulaşığı ve heveslisi kalmadı"

“Çete artığı, bulaşığı ve heveslisi kalmadı”
Eskişehir Emniyeti’nin düzenlediği ‘şah mat operasyonu’ sonrası İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ve Emniyet Müdürü Savaş Yücel ile personelini kutlayan Vali Çalışıcı, önemli açıklamalarda bulundu. Vali Çalışıcı,...

Eskişehir Emniyeti'nin düzenlediği 'şah mat operasyonu' sonrası İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ve Emniyet Müdürü Savaş Yücel ile personelini kutlayan Vali Çalışıcı, önemli açıklamalarda bulundu. Vali Çalışıcı, "İsmini satrançtan alan bu operasyon, şahın mat olduğunu ve oyunun bittiğini gösterir. Artık Eskişehir'de ne çete artığı, bulaşığı ne de hevesi kaldı" dedi.
İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk'ü yanına alarak, Emniyet Müdürlüğü'nde "Şah-Mat" operasyonuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Çalışıcı, polisin son operasyonunun "Şah-Mat" olduğunu ifade ederek, "Kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Bu spekülasyonların, bu operasyonla doğru olmadığı ortaya çıktı. Biz yasa adamıyız, hukukun, kanunun üstünde güç tanımıyoruz. Zaten bu şekilde, hukukun dışında telkin ve tavsiye asla olamaz, olmadı. Bize hükümetimizden büyük destek var. Bu destek olmasaydı, başarılı da olamazdık. Bize olumsuz telkin ve tavsiye olmadı. Tam tersine cesaretle, metanetle yasaların çerçevesinde suç örgütleri ve suç unsurlarının üzerine gitmemiz talimatı verildi. Kamuoyunun da bildiği gibi, hiçbir kimseye ayrıcalık asla tanınmadı. Yeri ve zamanı geldiğinde yapılması gereken derhal yapılmıştır. Şah-Mat operasyonu ismini satrançtan almıştır ve şahın mat olduğunu ve oyunun bittiğini gösterir. Şah-Mat operasyonuyla Eskişehir'de çete bulaşığı, artığı ve çete heveslisi organize suç örgütleriyle ilişkisi, üye olan herkes kanunun pençesine verildi. Bundan sonrası hukuk meselesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.