Çevre Derneği "Su ürünleri yasası uygulanmıyor"

Çevre Derneği “Su ürünleri yasası uygulanmıyor”
Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Prof. Dr. Eskişehir’de 1380 sayılı Su ürünleri yasası’nın uygulanmadığını söyledi. Sümer, 1974 yılında yayımlanan bu yasanın Su kirliliği parametreleri ile ilgili olduğuna işaret ederek,...

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Prof. Dr. Eskişehir'de 1380 sayılı Su ürünleri yasası'nın uygulanmadığını söyledi. Sümer, 1974 yılında yayımlanan bu yasanın Su kirliliği parametreleri ile ilgili olduğuna işaret ederek, "Sadece Arçelik'te, Tusaş'ta ve Organize Sanayi'de birer arıtma tesisi bulunmaktadır. Diğer tüm fabrikalar, atıklarını, evsel atıkların bir kısmı da hala Porsuk suyuna boşaltılmaktadır"dedi. Çevre Derneği Başkanı Sümer, şunları söyledi:
" Bugün Eskişehir'de Porsuk Çevresinde fiziki güzelleştirme ve düzenleme çalışmaları takdire layıktır. Ancak akan Porsuk suyu kirli olup yazın Alpu, Kırka ve Beylikova Beldeleri kokmaktadır. Bu porsuk Kirliliğini gidermek için ulusal bazda bir "Porsuk Havza Projesi" hazırlamalı ve Porsuk kenarındaki tüm fabrikaların arıtma tesislerini kurmaları sağlanmalıdır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.