"Çevre yolu bu yıl bitecek"

“Çevre yolu bu yıl bitecek”
Kızılinler bölgesinde devam eden sıcak kaynak suyu arama çalışmalarını değerlendiren Vali Kader Çalışıcı; “Artık çocuk doğdu, Termal turizm konusunda Eskişehir başlangıcı yaptı. Bundan sonrası bürokrasiye kaldı” yorumunu...

Kızılinler bölgesinde devam eden sıcak kaynak suyu arama çalışmalarını değerlendiren Vali Kader Çalışıcı; "Artık çocuk doğdu, Termal turizm konusunda Eskişehir başlangıcı yaptı. Bundan sonrası bürokrasiye kaldı" yorumunu yaptı.
Bölgenin Turizm yatırım bölgesi ilan edilmesinin ardından sondaj çalışmalarının daha da hızlandığını belirten Çalışıcı; "Biz 200 desi/saniye miktarında su arıyoruz. Şu ana kadar ulaştığımız miktar 60/litre saniye. Bunada ulaşacağımızı sanıyorum" diye konuştu.
Bölgede yapılması gereken ilk baştaki çalışmanın imar planının yapılması olduğunu söyleyen Çalışıcı; "Bölgenin Eskişehir imar planı içerisinde kalmasına rağmen özel bir statü taşıdığı için yeni plan yapılması gerekiyor. Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi bölgenin master planı için çalışmalarını sürdürüyor. Fakat Porsuk'un korunması kanunu dolayısı ile sıkıntılar yaşanıyormuş. Bunların da aşılacağını sanıyorum. Artık iş bu plana kaldı. Fakat bürokrasi ağır ilerliyor" diye konuştu.
Çalışıcı ayrıca bölgede yatırım yapmak isteyen çok sayıda yerli ve yabancı şirketin bulunduğunu belirtti. Vali Çalışıcı yatırımcının bu talebine imar planının henüz tamamlanmamasından dolayı yanıt veremediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.