CHP İl Başkanlığı Atatürk’ü törenle andı

CHP İl Başkanlığı Atatürk’ü törenle andı
Ölümünün 87. yılında Mustafa Kemal Atatürk büyük hüzün ile Tüm Türkiye’de anıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle CHP Eskişehir İl Başkanlığı tören gerçekleştirdi. T

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümün üzerinden tam 87 yıl geçti. CHP Eskişehir İl Başkanlığı Atatürk’ün ölümün yıl dönümü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda tören gerçekleştirdi.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmayı CHP İl Başkanı Talat Yalaz yaptı.

Yalaz, “Gazi’ye minnettarız ama biliyoruz ki minnettar olmak yetmez! Ona layık olmak, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için her gün yeniden çalışmak gerekir. Bilimin rehberliğinde, demokratik bir biçimde, emeğin onuruyla, yurttaşlarımızdan aldığımız enerjiyle, hep birlikte dayanışmayla yürümeye devam edeceğiz! Ebedi Genel Başkanımızı aramızdan sadece bedenen ayrılışının 87. yılında saygıyla, özlemle ve minnetle anıyoruz. Sakınanlara, gocunanlara inat onun fikirleri, onun devrimleri, onun yolu bu ülkenin en güçlü harcı olmaya devam edecek. Bizler, Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ile; izinde yürümeye, devrimlerini yaşatmaya kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz! Çünkü biz biliyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal’in yolu sadece bir tarih değil; bir vicdan, bir ufuk, bir çağrıdır. O çağrıya yanıtımız nettir. Cumhuriyet bizim onurumuzdur! Ve biz onurumuza canımız pahasına sahip çıkacağız! Ruhun şad olsun Büyük Atatürk” sözlerini kaydetti. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Etiketler :