CHP "Sorun otopark azlığında"

CHP “Sorun otopark azlığında”
CHP İl Sekreteri Murat Sönmez Eskişehir’de trafik sorunun giderek arttığını belirterek, en önemli nedenin otopark yetersizliği olduğunu söyledi. Sönmez açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Şehrimizde trafik sıkışıklığının...

CHP İl Sekreteri Murat Sönmez Eskişehir'de trafik sorunun giderek arttığını belirterek, en önemli nedenin otopark yetersizliği olduğunu söyledi. Sönmez açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Şehrimizde trafik sıkışıklığının nedenleri olarak;
- Otoparkların yetersiz olması,
- Araç sayısının artması,
- Kentte yeni cazibe merkezlerinin oluşturulmaması ve bu nedenle şehir merkezindeki sıkışıklığın artarak devam etmesi,
- Trafiğe kapatılan ana caddelerin yerine alternatif caddelerin açılmaması, araçların eskiden kısa mesafede ulaştıkları yerlere daha uzun yol kat ederek gitmesi ve eski yollara daha çok yük binmesiyle bu caddelerin yetersiz kalması sayılabilir.
Bu nedenlerden biri olan otopark yetersizliği çok büyük önem taşımaktadır. İnşaat projelerinde bodrum katta garaj yapma zorunluluğu olmasına karşılık, bu katlarda yeterince yer olmadığında veya bodrum katta garaj yapılamadığında inşaat firmaları dairelerin büyüklüğüne göre 1,2,3 veya 4 daire için bir arabalık garaj parası ödemektedir.
İnşaattaki daire sayısı arttıkça bu ödenen otopark paraları da ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Semtine göre bir araçlık yer için 550-1.100-2.200 YTL. ödenmektedir.
Toplanan otopark paralarının başka amaçla kullanma imkanı yoktur. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile otopark yapılması amacı ile bugüne kadar ne miktarda para toplandığının ve şehrin otopark ihtiyacını karşılamak için ne gibi çalışmalar yapıldığının kamuoyuna açıklanması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.