CHP'li Serhan "Basın bayramı önemli kazanımdır"

CHP’li Serhan  "Basın bayramı önemli kazanımdır"
Cumhuriyet Halk Partisi Basın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İbrahim SERHAN, "108 yıldır kutladığımız Basın Bayramı, basın özgürlüğü yolunda alınmış en önemli kazanımın yıldönümüdür. Aradan 104 yıl...

Cumhuriyet Halk Partisi Basın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İbrahim SERHAN, "108 yıldır kutladığımız Basın Bayramı, basın özgürlüğü yolunda alınmış en önemli kazanımın yıldönümüdür. Aradan 104 yıl geçmiş olmasına rağmen, bugün bu bayramı maalesef coşku içinde kutlayamıyoruz. . Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en önemli unsurudur. Ancak bugün ülkemizde onlarca gazeteci cezaevlerinde yatmaktadır. Pekçok gazeteci ve köşe yazarı, savundukları fikirler sebebiyle köşelerinden uzaklaştırılmakta ve adeta sansüre uğramaktadırlar" dedi.
Serhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bugün dünyadaki toplam tutuklu gazetecilerin yarısından fazlası Türkiye'de bulunmaktadır. AKP hükümeti döneminde, tutuklu-hükümlü gazeteci sayısı açısından Türkiye Dünya birincisi haline gelmiştir.Keşke basın özgürlüğü açısından dünyanın en önde gelen ülkesi olabilseydik.. Yaşananlar, basında sansürün hala örtülü olarak devam ettiği anlamına gelmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.