Çin delegasyonu Büyükşehir'de

Çin delegasyonu Büyükşehir’de
Çin Halk Cumhuriyeti Politik İstişare Komitesi Başkan Yardımcısı Bayan Lu Zhifeng başkanlığındaki konuk delegasyon, Eskişehir ziyaretinde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti....

Çin Halk Cumhuriyeti Politik İstişare Komitesi Başkan Yardımcısı Bayan Lu Zhifeng başkanlığındaki konuk delegasyon, Eskişehir ziyaretinde ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Bayan Zhifeng, Başkan Büyükerşen'e kardeş Şehir Changzhou Belediye Başkanı Wang Weicheng'in selamlarını iletti.
Konuk delegasyon daha sonra sırasıyla Osmangazi Üniversitesi'ni, Anadolu Üniversitesi'ni ve Eskişehir Ticaret Odasını da ziyaret etti. Osmangazi Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin'in şehir dışında olması nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Erginal tarafından karşılanan konuklar, daha sonra Anadolu Üniversitesi'ne gitti. Burada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güneş Berberoğlu tarafından karşılanan ve Anadolu Üniversitesi hakkında bilgilendirilen konuklar, Anadolu Üniversitesi'nden Eskişehir Ticaret Odası'na geçerek Başkan Harun Karacan ile bir araya geldiler.
Eskişehir ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri ile Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni ve parkları da gezen konuk delegasyon adına açıklama yapan Bayan Zhifeng, Changzhou'nun kardeş şehri Eskişehir'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Eskişehir'deki şehircilik çalışmalarını çok beğendiklerini ifade eden Bayan Zhifeng "Eskişehir'in sıcakkanlı ve misafirperver insanları var. Eskişehir bu yönü ile de beğenimizi kazandı. Eskişehir ile kardeş şehir ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Changzhou ve Eskişehir, geçtiğimiz Ekim Ayında Changzhou'da Belediye Başkanı Wang Weicheng ve Başkan Büyükerşen arasında, Türkiye'nin Shangay Başkonsolosu, Belediyeyi temsille görevli meclis üyeleri, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve meclis başkanı ile temsilci üyelerinde katıldığı törenle imzalanan Protokol ile kardeş şehir olmuşlar ve bu ilişki anısına Changzou'nun büyük parkına bir granit anıt dikilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.